SRIJEDA NUDI NEKE ODGOVORE / Hajduk nakon debakla na Maksimiru tek čeka utakmica sezone: Ovo je raspored Plavih i Bijelih do kraja

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na stadionu Maksimir pred 14.000 gledatelja u susretu 23. kola SuperSport HNL-a pobijedio Hajduk s 4-0 pobjegavši najbližem pratitelju na čak 11 bodova prednosti

26.2.2023.
17:14
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Bio je to treći prvenstveni ogled ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni. Prvi je završio 4-1 pobjedom Dinama u Zagrebu, a drugi u Splitu rezultatom 1-1. Ovoga puta Modri su slavili s 4-0 ostvarivši najuvjerljiviju pobjedu u derbiju od kolovoza 2016. kada su također slavili sa 4-0. Strijelci su bili Arijan Ademi (8), Martin Baturina (10) i Luka Ivanušec (38, 64).

Image
DEBAKL BIJELIH /

Bijesni navijači Hajduka ne biraju riječi: 'Ako Leko to nije mogao shvatiti, morao je odstupiti dok utakmica još traje'

Image
DEBAKL BIJELIH /

Bijesni navijači Hajduka ne biraju riječi: 'Ako Leko to nije mogao shvatiti, morao je odstupiti dok utakmica još traje'

Dodajmo kako je za Hajduk od prve minute sa 16 godina i dva dana zaigrao Luka Vušković izjednačivši rekord Marka Dabre, do sada najmlađeg debitanta u HNL-u. Dabro je još 2013. godine, također sa 16 godina i dva dana, zaigrao za Cibaliju u prvenstvenoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se ovom pobjedom udaljio Hajduku na velikih 11 bodova, a hrvatski prvak ima i susret manje. Modri vode na ljestvici s 55 bodova, Hajduk ima 44, a treći je Osijek s 35 bodova.

Tako je prvenstvo možemo reći riješeno, jer teško je za očekivati da će Dinamo ispustiti ovu veliku prednost u preostalih 13 kola. Ovo je raspored koji čeka Modre i Bijele do kraja sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Osijek, ŠIBENIK, ISTRA, Rijeka, GORICA, LOKOMOTIVA, Slaven Belupo, ISTRA, Varaždin, HAJDUK, OSIJEK, Šibenik, RIJEKA

Hajduk: Lokomotiva, OSIJEK, Slaven Belupo, ŠIBENIK, Istra, RIJEKA, Varaždin, GORICA, Dinamo, LOKOMOTIVA, Osijek, SLAVEN BELUPO, Šibenik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

*velikim slovima označene su gostujuće utakmice

Dva najveća hrvatska kluba već u srijedu imaju nova iskušenja, ovog puta u četvrtfinalu Hrvatskog kupa. Dinamo će od 15 sati ugostiti Lokomotivu, dok će Hajduk od 18 sati gostovati u Gradskom vrtu kod Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli tako jedinu priliku za trofej opet imaju u Kupu gdje brane naslov. No, nemaju nimalo lagan zadatak u Gradskom vrtu, pa bi moglo dogoditi da eventualnim porazom već u srijedu mogu prekrižiti ovu sezonu. Sigurno ne nešto čemu su se nadali na početku ove sezone na Poljudu, pa možemo reći da ih čeka utakmica sezone.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo