To će biti čudo: Poljud će izgledati kao Wembley!?

27.5.2014.
20:37
VOYO logo

Nakon što inspekcija HNS - a nije odobrila Hajduku licencu za stadion Poljud, što bi značilo da će splitski klub svoje utakmice morati igrati na stadionu Dugopolje, očito su u klubu ozbiljno shvatili taj problem.

Licenca za igranje europskih, a samim time i prvenstvenih utakmica na Poljudu za sezonu 2014/15 još uvijek se ganja, a iz kluba su predstavili plan i program što će se to točno sve napraviti na Poljudu kako bi spomenuti stadion zadovoljavao sve uvjete i dobio licencu. Idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Sportskih novosti, Poljudu je važan video-nadzor, zbog njega je Poljud na čekanju kod HNS, na tom planu "bijeli" su ažurirali odabir izvođača i ugovor, radovi samo trebaju početi. A oni će, navodno, početi u srijedu. Kamere će snimati cijeli perimetar stadiona, i van, i unutra. Rok za kamere je sredina srpnja ali u klubu ne dvoje da će nadzorni radovi biti obavljeni na vrijeme.

//www.youtube.com/embed/kCXEautULzM

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi zahvat će biti travnjak i sa njim se kreće isto kad i sa spomenutim nadzorom. Na Poljudu će se postaviti kombinacija prirodne i umjetne trave kakva je već u Londonu na Wembleyju, Emiratesu od Arsenala, itd. Deset posto umjetne trave osnažit će novi prirodni travnjak i po tome će Poljud biti prvi u cijeloj regiji! Biti će ovo skup zahvat, ali takvo šminkanje košta.

"Hajduk je taj koji radi ugovor, mi smo tu da vidimo na koji način da urgiramo i kontroliramo sastavljanje tog ugovora. U proračunu postoje osigurana sredstva za ulaganje u objekte koje koriste klubovi u kojima je Grad većinski vlasnik. U ovom slučaju oko dva milijuna kuna", otkrio je pročelnik za sport Grada Splita Hrvoje Akrap.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo