Cijeli San Siro zviždi Interu! Hajduče, ovo je za povijest!

Hajduk je senzacionalno pobijedio Inter u Milanu 2:0 u uzvratu 3. pretkola Europske lige, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz.

9.8.2012.
15:03
VOYO logo

Odličnu partiju na legendarnom milanskom stadionu San Siro pružila je mlada momčad Hajduka pod vodstvom trenera Miše Krstičevića, a da je lopta Ante Vukušića u 79. minuti ušla u mrežu, mogli su Bijeli potpuno zakomplicirati stvari za Inter.

Naime, od samog početka susreta Hajduk se postavio vrlo hrabro i u početnim minutama najavio da je u Milano došao barem po pogodak. U najbolju moguću priliku došli su Splićani u 23. minuti kada je francuski sudac Turpin opravdano pokazao na bijelu točku nakon starta Samuela nad Ivanom Vukovićem. Siguran izvođač bio je Ante Vukušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tih 0:1 još nije pretjerano uzbuđivalo domaćine, ali ih je zato dodatno uzdrmao najbolji igrač Hajduka u ovoj i prošloj prvenstvenoj utakmici u Zadru, Crnogorac Ivan Vuković. Nakon izborenog jedanaesterca, fantastičnim je udarcem iz voleja u suprotni gornji kut u 58. minuti popularni Giga povisio na 2:0 i doveo Hajduk na gol od poravnanja splitskih 0:3 za Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U završnih 20 minuta pokazalo se i da je Krstičević kvalitetno fizički pripremio svoje igrače budući nisu padali u trci s domaćinima. U 79. minuti nakon vrlo dobrog prodora Gorana Jozinovića s lijeve strane, Ante Vukušić je primio loptu unutar kaznenog prostora Intera, dobro tukao iz okreta, ali je lopta otišla tik uz lijevu vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, imao je i Inter nekoliko odličnih i čistih šansi iz polukontri i kontri, ali je vratar Hajduka Goran Blažević i na San Siru potvrdio vrhunsku formu na početku sezone i "zaključao" svoja vrata.

Jedina loša vijest za navijače Bijelih, koji su i ovom prigodom u velikom broju pratili s tribina nastup svojih ljubimaca, možebitna je teža ozljeda novopečenog reprezentativca Marija Maloče koji je zamijenjen već u 10. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo