'Hajduk je moja najveća pogreška u životu!'

17.10.2011.
14:46
VOYO logo

Kada je reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzeo Safet Sušić, Boris Pandža je vrlo brzo postao neizostavni član prve momčadi. Veliki obol dao je u netom završenim kvalifikacijama za EURO 2012.

Njegova BiH plasirala se u dodatne kvalifikacije, te je očekuje jaki Portugal, a žal za propuštenom prilikom i remijem u Parizu Boris još ne može preboljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je na početku izgledalo kako će to biti noć koje će se svi Bosanci i Hercegovci uvijek rado sjećati. Nadali smo se pobjedi i povijesnom plasmanu na Europsko prvenstvo. Bili smo vrlo blizu cilja, ali nismo uspjeli. U Parizu sam nakon utakmice teško mogao zaspati. Međutim, ni baraž nije loš, ali bili smo tako blizu plasmana", kaže Pandža.

Svoj kruh trenutačno razrađuje u belgijskom Mechelenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više sam nego zadovoljan u Mechelenu. Ekipu je ove godine napustilo dosta igrača, tako da ćemo malo teže ispuniti ciljeve, a to je plasman među prvih šest ekipa. Moje ambicije su trenutačno vezane za Mechelen", kaže Boris za Dnevni avaz.

U Belgiju je otišao iz splitskog Hajduka, čiji je dres nosio pune tri godine. No, stasiti stoper otkriva kako ga za splitski klub ne vežu lijepe uspomene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja najveća greška je odlazak u Hajduk, to mi je dobra škola. Split mi je u veoma lijepom sjećanju, ali Hajduk nikako nije. Ni s kim se ne čujem iz bivšeg kluba, jedino me ponekad zovu novinari iz Splita. Nikada nisam imao problema s navijačima, ali sam bio nezadovoljan statusom koji sam uživao. Nisam to zaslužio svojim igrama i zalaganjem", kaže BiH reprezentativac.

Jedino što ga danas povezuje s Hajdukom jest nadimak 'Kung-fu Pandža' koji je dobio dok je igrao na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve se desilo sasvim slučajno. Glavni krivac za taj nadimak je jedan hrvatski novinar. Nažalost, nadimak je pogrešno protumačen jer nisam neki udarač ili siledžija na zelenom terenu. Tako me sad zovu i u Belgiji, ali njima je to simpatično", istaknuo je.

Boris se nada kako bi jednog dana mogao zaigrati u jednoj od najboljih liga Europe, a najviše ga privlače Engleska i Njemačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Engleskoj se igra pravi muški nogomet. Svaka utakmica je puna tempa. Od engleskih klubova, najdraži mi je Chelsea, dok u Njemačkoj zbog navijača simpatiziram Borussiju iz Dortmunda", zaključio je na kraju.

Vezani članci:

arti-201110150473006 arti-201110140637006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo