'Hajduk ima veliku prednost u odnosu na Stoke!'

'Nema mjesta za žalopojke, ždrijeb je takav kakav jest', istaknuo je trener Hajduka Krasimir Balakov nakon što je ždrijeb UEFA-e Splićanima za protivnika u 3.

15.7.2011.
19:02
VOYO logo

U Hajduku nisu s oduševljenjem primili vijest da će se u 3. pretkolu Europske lige morati obračunati s najstarijim klubom iz Premiershipa Stoke Cityjem koji je prošlu sezonu u jednoj od najjačih liga svijeta završio na 13. mjestu, dok je u finalu FA Cupa poražen od Manchester Cityja s 1:0.

Prve dojmove poslije ždrijeba istaknuo je trener Bijelih Krasimir Balakov, koji smatra kako im sreća nije bila previše naklonjena, ali i da njegova momčad ima šanse za prolaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema mjesta za žalopojke, ždrijeb je takav kakav jest. Znam da je Stoke kvalitetna momčad koja je posljednjih godina ostvarila zapažene rezultate u engleskom prvenstvu, no imamo dovoljno vremena da ih još bolje upoznamo."

Bugarin napominje kako Hajduk nije favorit, ali da u ovom ogledu ima jednu značajnu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama će puno značiti što prije Stokea igramo dvije jake utakmice, sa Barcelonom i Šibenikom dok će njima ovaj susret biti prva prava utakmica u sezoni. To je naša velika prednost."

Podsjetimo, prva utakmica igrat će se 28. srpnja u Engleskoj na Britannia stadionu, a uzvrat na Poljudu je tjedan kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u Dinamu još ne žele komentirati suparnike u trećem pretkolu u kojem bi, ako u Bakuu potvrde prolaz, trebali igrati s pobjednikom dvoboja između HJK Helsinkija i Bangor Cityja.

Finci su bliže prolasku jer su u prvoj utakmici pobijedili Velšane s 3:0. Usput valja napomenuti da se radi o jedinom klubu iz te zemlje koji je ikada nastupio u skupini Lige prvaka. Bilo je to u sezoni 1998./99. kada su skupili pet bodova. Pobijedili su Benficu kod kuće gdje su uzeli i bod protiv Kaiserslauterna, dok su remi odigrali s Portugalcima i u Lisabonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi neozbiljno komentirati mogućeg protivnika s obzirom da nas čeka još jedna utakmica protiv Neftçija. Mi vjerujemo da ćemo nakon sjajne utakmice u Zagrebu epizodu s Neftçijem završiti uspješno, no ipak moramo respektirati Azerbajdžance. Nogomet je nepredvidiv i zato ne treba trčati pred rudo. Naravno, odmah ćemo početi skupljati informacije o mogućim protivnicima i gledati utakmice jednih i drugih, kao da su utakmice s jednim od njih odmah ispred nas, no ne želimo preskakati Azerbajdžan", zaključio je sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

Trener Stokea, Tony Pulis, izuzetno je zadovoljan ždrijebom UEFA-e koji mu je u 3. pretkolu Europske lige dodijelio Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sjajan ždrijeb, svi smo uvjereni da prolazimo dalje. Radujemo se jer Hajduk je vrlo ugledan klub s velikom tradicijom u Europi, a Split je vrlo lijep grad i nadam se da će ga posjetiti mnogo naših navijača. Bilo bi odlično kad bismo napunili stadion, koji će tom prilikom prvi put ugostiti jednu europsku utakmicu."

Više o temi: specijal-201102150360004-Hajduk Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107150375006 arti-201107140298006 arti-201107130969006 arti-201107130944006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo