IZVANREDNA PRESICA! Hajduk ima novog trenera: / 'Ponosan sam što sam u najboljem klubu u Hrvatskoj'

Image

Španjolski nogometni stručnjak Joan Carrillo imenovan je novim trenerom prve momčadi Hajduka, objavio je splitski klub u ponedjeljak na svom službenom internetskom portalu.

5.12.2016.
10:12
VOYO logo

Njegovo ime je Joan Carrillo. Ovaj 48-godišnji Španjolac u ponedjeljak je potpisao ugovor, a u klubu je održana i konferencija za medije na kojoj su Splićani predstavili svog novog trenera. Carrillo je u svojoj karijeri vodio Gironu, Videoton i Almeriju, a posebne je pohvale dobio od bivšeg igrača Hajduka koji je radio s njim u Videotonu Dinka Trebotića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred novinarima se pojavio predsjednik Hajduka Ivan Kos sa svojim novim trenerom.

"Ne krećemo od nule, mnogo stvari je već napravljeno", dodao je slavodobitnički Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Mario Branco je, pak, ovako opisao novog trenera.

'Nismo planirali promjenu trenera prije zimske stanke, ali...'

"Nismo planirali promjenu trenera prije zimske stanke, ali ispadanje u kupu od Splita nas je požurilo. Joan nam je bio prva opcija i čim smo ga nazvali, bio je hrabar i odmah pristao, bez mnogo pitanja. Mogao je tražiti da dođe od siječnja, priprema, ali on je htio odmah. On je i ljetos bio opcija, pa je upoznat sa situacijom, igračima, sa stanjem u klubu... Naši su mu treneri na raspolaganju, a doći će i neki novi pomoćnici", rekao je Branco i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SPLITSKI BIJELI PREDSTAVILI SVOG SPASITELJA: Ovako je izgledala presica na Poljudu

Image

SPLITSKI BIJELI PREDSTAVILI SVOG SPASITELJA: Ovako je izgledala presica na Poljudu

'Impresionirat će nas na terenu'

"U Mađarskoj je bio prvak s manjim klubom, a neće nas impresionirati na konferencijama za medije, poznavanjem jezika, ali hoće na terenu!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carrillo je u svom prvom predstavljanju izjavio kako je došao u najbolji klub u Hrvatskoj.

'Ovo mi je jako dobra šansa za karijeru'

"Ponosan sam što sam ovdje, u najboljem klubu u Hrvatskoj. Ovo mi je jako dobra šansa za karijeru. Znam što je cilj kluba i njegove vrijednosti. Navijači su vrlo važni, znam koliko je Torcida važna klubu, ali ja se moram posvetiti igračima i momčadi. Sa sportskim direktorom Brancom pričao sam još ljetos, tako da sam od tada pratio Hajduk. Znam da momčad ima kvalitetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Trenersku karijeru Carrillo je započeo u omladinskoj školi Espanyola gdje je poslije radio kao pomoćni trener poznatom nogometnom stručnjaku Mauriciju Pochettinu, sadašnjem treneru Tottenhama. No, na Poljudu neće imati lagan posao. Bijeli mu nisu nepoznanica.

'Volim Split'

"Znam Kalinića, Stipicu, Jeffersona, Memollu, Futacsa, Ercega, Tudora... Gledao sam barem 40 utakmica Hajduka...", odgovorio je Carrillo koji je na kraju zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam ovdje prije osam godina i gledao utakmicu protiv Dinama. Volim Split. Što se aktualnog stanja tiče, gledao sam utakmicu protiv Slaven Belupa. Mogli smo i pobijediti, a i remizirati, ali Futacs nije realizirao penal. No, ne želim razmišljati o prošlosti, već o dvije utakmice koje nas čekaju. Cibalia nije u dobroj poziciji, ali znam da će to biti teška utakmica na teškom terenu. Znam i da svi protiv Hajduka igraju, ne na sto posto, nego i na dvjesto posto. Ovaj tjedan ću cijelu energiju usmjeriti na to da osvojimo dvije pobjede, odnosno svih šest bodova do kraja ovog dijela", kazao je Joan Carrillo, piše Dalmatinski portal.

Image
Image

S Videotonom ostvario najveći trenerski uspjeh

Carrillo je s Videotonom ostvario najveći trenerski uspjeh u karijeri postavši prvakom Mađarske, nakon čega je napustio klub i preuzeo vođenje španjolskog prvoligaša Almerije u listopadu 2015. godine. Carrillo je došao na klupu Almerije kao zamjena za Sergija Barjuana, ali se zadržao svega 11 utakmica, u kojima je ostvario pet remija i doživio šest poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener Hajduka premijerni nastup imat će već u subotu u 15 sati u Vinkovcima protiv Cibalije u sklopu 19. kola HNL-a.

DRAMATIČAN SASTANAK VODSTVA HAJDUKA: Predsjednik i sportski direktor ponudili ostavke, je li Španjolac novi trener?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo