Zbog 'Mamića' Hajduku stigla nova kazna

Krešimir Vlajčević, disciplinski sudac hrvatske nogometne lige je donio odluku da se Hajduk kazni s 30 tisuća kuna zbog toga što je Torcida vrijeđala Zdravka Mamića.

19.8.2013.
15:30
VOYO logo

Podsjetimo, na utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca u 4. kolu Torcida je razvila transparente na kojima je pisalo - 'Gori si od ijednog cigana', 'Mrzimo te više od ikoga!', 'Mamiću umri!'.

Vlajčević je dobio izvještaj delegata utakmice na temelju čega je odlučio kazniti Hajduk s 30 tisuća kuna. Svoju odluku obrazložio je ovako:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj prekršaj je kažnjiv po Disciplinskom pravilniku HNS-a iz članka 86. točka 1. i 2. Klub čiji navijači usmeno, gestama ili pisanim transparentima vrijeđaju igrače, klub, nogometni savez, nogometne djelatnike ili gledatelje na osnovi iz stavka 1. ovog članka ili ističu simbole iz stavka 1. ovog članka kaznit će se novčanom kaznom od najmanje 30.000,00 kn. U težim slučajevima, uz novčanu kaznu može se izreći i kazna igranja do dvije utakmice na svom igralištu bez prisutnosti gledatelja."

Istaknimo da je Vlajčević kaznio i trenera Istre Igora Pamića sa 6 tisuća kuna zbog neprimjerenih izjava na račun sudaca nakon utakmice protiv Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo