Legendarni šef se hvata za glavu: Penal nas je 'ubio'

Trener Bayerna Pep Guardiola pohvalio je način na koji su njegovi nogometaši kontrolirali utakmicu i održavali visoki posjed lopte protiv Arsenala.

20.2.2014.
8:45
VOYO logo

Aktualni su europski prvaci slavili na Emiratesu s 2:0 u prvom dvoboju osmine finala. Obje su momčadi u prvom poluvremenu promašile jedanaesterac, ali su Topnici ostali i s igračem manje budući da im je isključen vratar Wojciech Szczesny.

To je olakšalo posao Bavarcima u drugom poluvremenu, pa su golovima Tonija Kroosa i Thomasa Müllera došli do vrijedne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je sve u posjedu lopte. Rekao sam to i prije utakmice. Stvar je karaktera momčadi da uvijek želi imati loptu. Mi nemamo fizičku prednost da na taj način dominiramo, tako da uvijek moramo igrati. Ovo je sjajan rezultat na teškom terenu protiv teškog suparnika. Nismo bili dobri u prvih deset minuta, ali nakon toga je bilo u redu", rekao je Guardiola.

Trener Arsenala Arsene Wenger priznao je da je njegova momčad napravila previše pogrešaka što ju je skupo koštalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Napravili smo velike pogreške, ali duh momčadi je bio fantastičan. Penal koji smo promašili je 'ubio' gledatelje i pozitivne vibracije. S desetoricom igrača smo fizički patili. Prošle smo sezone pobijedili u Münchenu, sada to moramo pokušati ponoviti", istaknuo je francuski stručnjak.

Uzvratna je utakmica na rasporedu 11. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strateg španjolskog nogometnog kluba Atletico Madrida Diego Simeone bio je zadovoljan minimalnom 1:0 pobjedom nad Milanom u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali je odmah pozvao na oprez.

Junak sinoćnjeg (srijeda) susreta bio je belgijski vratar Thibaut Courtois, koji je obranio nekoliko iznimno teških udaraca i spriječio Milan da povede. Strijelac jedinog pogotka u završnici utakmice bio je Diego Costa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo dobro prvih 10-ak minuta, no onda je Milan do kraja poluvremena preuzeo inicijativu. Milan je momčad s pregršt kvalitetnih individualaca, koji mogu naštetiti svakoj momčadi. Malo je falilo da nam ne zabiju pogodak", rekao je Simeone za Canal +.

"U drugom sam poluvremenu promijenio strategiju momčadi. S pet igrača u vezi je bilo puno lakše kontrolirati Marija Balotellija i Kaku. Posebno su dobri bili naš vratar, koji je obranio nekoliko čistih prilika, i Diego Costa koji je iskoristio ponuđenu priliku", veli argentinski stručnjak te upozorava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je korak prema četvrtfinalu, ali još je puno posla ostalo za odraditi na našem Calderonu."

Poraženi trener Clarence Seedorf nije bio razočaran nakon poraza, jer smatra da je njegova momčad pokazala puno, te da njegova momčad i dalje ima šanse u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su večeras mogli vidjeti što su dečki radili na travnjaku. Jako sam ponosan na njih. U posljednjih smo 20 minuta malo pali, pa nam se Atletico malo više približio vratima. Imali smo malo i nesreće kod primljenog pogotka, ali sve u svemu sam zadovoljan viđenim. Ovo je tek prvo poluvrijeme. Nismo još ispali", rekao je nizozemski strateg.

Uzvrat je na rasporedu 11. ožujka u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo