GUARDIOLA RAZVALIO KLOPPA: / Manchester City pomeo nemoćni Liverpool, ovo mu nije uspjelo punih 80 godina

Image
Foto: AFP

Nogometaši Manchester Cityja deklasirali su Liverpool s 5-0 u derbiju 4. kola engleske Premier lige odigranom na stadionu Etihad.

9.9.2017.
15:36
AFP
VOYO logo

Argentinac Sergio Agüero iskoristio je u 24. minuti odlično dodavanje Belgijca Kevina de Bruynea. Bio mu je to 124. pogodak u Premier ligi čime je postao najbolji ne-europski strijelac u povijesti elitnog engleskog razreda, prestigavši Dwighta Yorkea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovren ostao na klupi

U 37. minuti gosti su ostali s igračem manje, jer je isključen Sadio Mane zbog opasne igre i neopreznog starta na domaćeg vratara Edersona. Brazilcu je osam minuta ukazivana pomoć prije nego što je iznesen s terena s imobiliziranim vratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog tog je događaja prvo poluvrijeme produženo osam minuta, a u šestoj minuti dodatka Gabriel Jesus je na ubacivanje De Bruynea glavom pogodio za 2-0. Isti je igrač realizirao kontranapad Cityja u 53. minuti, a konačnih 5-0 s dva je pogotka postavio Leroy Sane. Prvo je pogodio za 4-0 u 77. minuti, a peti gol zabio je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u 91. minuti.

Nakon što je ostao s igračem manje na terenu, Liverpool više nije bio nikakva prijetnja domaćoj momčadi. Trener gostiju Jürgen Klopp za ovaj je dvoboj odlučio je hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena ostaviti na klupi za pričuvne igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo