GREŠKA KOJA BI MOGLA DOVESTI DO PROBLEMA U ARSENALU: / Evo kako je Ospina srušio Sanchezove snove o SP-u

Image
Foto: AFP

U kaotičnoj noći južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo situacija se mijenjala iz minute u minutu, a Peru je do dodatnih kvalifikacija došao na krajnje neobičan način.

11.10.2017.
11:45
AFP
VOYO logo

Brazil je bio jedini siguran putnik u Rusiju, a za preostala četiri mjesta borilo se šest reprezentacija. Na kraju, siguran nastup u Rusiji osigurale su Argentina, Kolumbija i Urugvaj, a Peru je završio na petom mjestu i izborio dodatne kvalifikacije, ali na kakav način...

Naime, Peru je na svom terenu gubio 1-0 od Kolumbije sve do 75. minute kada je glavni sudac utakmice Ricci iz Brazila zbog opasne igre dosudio indirektan udarac za domaćine na 20-ak metara od gola. Loptu je uzeo Guerrero i kada su svi očekivali ubačaj, on ju je oko živog zida poslao prema golu Kolumbije kojeg je branio Arsenalov golman Ospina. Lopta je išla uz samu lijevu vratnicu njegovog gola, Ospina se bacio ne bi li obranio taj udarac, ali lopta je nakon dodira s njegovom rukom ipak završila u mreži te je rezultat bio 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je visoko podigao ruku što je znak da riječ o indirektnom udarcu i da je Ospina jednostavno pustio loptu da završi u mreži, gol bi bio poništen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim golom obje su momčadi došle do zadovoljavajućeg rezultata koji ih je vodio na Svjetsko prvenstvo (Peru u dodatne kvalifikacije), te su se igrači obje reprezentacije nezainteresirano dodavali čekajući da vrijeme prođe što prije, a oni krenu sa svojim slavljem.

Sljedeći susret Ospine i Alexisa Sancheza nakon reprezentativne stanke u Arsenalu mogao bi biti zanimljiv, jer Čileanac je očito ostao bez SP-a zbog gafa klupskog kolege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo