LEGENDA UPOZORAVA SVOJE: / 'Čuvajte se, Dinamo igra u ligi koja je dosta podcijenjena'

Image
Foto: AFP, LOUISA GOULIAMAKI

Legenda Olympiacosa i grčkog nogometa Antonis Nikopolidis, je za grčku radio postaju 'Sport FM', najavio današnji sraz 3, kola skupine F Lige prvaka na Maksimiru između Dinama i Olympiacosa.

20.10.2015.
12:29
AFP, LOUISA GOULIAMAKI
VOYO logo

Antonios Nikopolidis je 44-godišnji grčki nogometni trener i bivši nogometni vratar kojeg se najviše pamti kao prvog vratara grčke reprezentacije koja je 2004. osvojila naslov europskog prvaka. Smatra se jednim od najvećih grčkih vratara ikad. Poslije igračke karijere je počeo raditi kao nogometni trener, a u Olympiacosu je tri godine bio pomoćni trener, od 2012. do 2015. godine, a u jednom trenutku je tijekom 2013. godine privremeno obnašao dužnost prvog trenera momčadi.

Trenutno je izbornik U-21 reprezentacije Grčke, a uoči sraza između Dinama i Olympiacosa, grčka legenda najavila je utakmicu kazavši kako Crveno-bijeli nisu favoriti protiv Modrih...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Olympiacos nije favorit protiv Dinama'

"Ne, ne mislim da je Olympiacos favorit protiv Dinama u večerašnjoj utakmici. To svatko zna i zato se slažem s mišljenjem trenera momčadi Crveno-bijelih. Niti jedna utakmica u Ligi prvaka nije lagana. Za mene, ovu utakmicu vidim kao priliku za Olympiacos da na kraju natjecanja po skupinama zasjedne na drugu poziciju skupine F Lige prvaka s pobjedom protiv Dinama ili čak remijem. Najvažnija stvar je što će se večeras dogoditi na Maksimiru. Olympiacos sa jednom dobrom predstavom može svladati Dinamo", kazao je Nikopolidis koji je i secirao karakteristiku igre Dinamove momčadi.

"Nezgodna je ovo grupa. Što se tiče Dinama, radi se o momčadi koja igra u ligi koja je dosta podcijenjena u europskom nogometu. Igrači su, stoga, željni dokazivanja što znači da u ovom natjecanju idu na glavu, daju sve do sebe i koncetrirani su do kraja. Oni u svojim glavam razmišljaju da 'što ne bi mogli svladali Olympiacos ako smo pobijedili Arsenal'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, LOUISA GOULIAMAKI

Misija Crveno-bijelih

Olympiacosu će večeras nedostajati ozlijeđeni Cambiaso...

"Mislim da će to biti veliki gubitak za Olympiacos, jer on ima iskustva kako proći grupu u Ligi prvaka. Cambiasso je glavni organizator u momčadi, a njegovim izostankom drugi će morati više potegnuti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos ima misiju i ove sezone. A to je pokušati izboriti 2. krug Lige prvaka. Prošle sezone, prvak Grčke bio je smješten u tešku skupinu A sa Atletic Madridom, Juventusom i Malmööm. Na kraju Grci nisu uspjeli izboriti drugi krug, te su svoju europsku avanturu nastavili u Europskoj ligi, ispali su iz Lige prvaka sa samo bodom iza drugoplasiranog Juvea. U Europskoj ligisu ispali u šesnaestini finala natjecanja od kasnijeg finalista Europske lige, bivšeg kluba Nikole Kalinića, ukrajinskog Dnjipra

Slika ove sezone za društvo iz Pireja je bolja

"Da, i prošle sezone smo imali dvije jake momčadi i dva velika rivala u skupini, Atletico i Juventus. Na kraju je sudac u srazu u Malmöu bio nepravedan i uzeo nam drugu fazu natjecanja Lige prvaka. A kasnije je Juventus, iza kojeg smo završili natjecanje i koejm smo disali za vratom, igrali finale s Barcelonom. S pobjedom u Londonu nad Arsenalom u 2. kolu, Olympiacos je dokazao da je velika momčad koja može ostvariti svoje ambicije ove sezone u Ligi prvaka. Slika je bolja nego lani. Ove sezone smo izbjegli loš start u natjecanje, kao što je tio bio slučaj prošle godine. Dobri rezultati dali su na stabilnosti igrača i raspoloženju unutar momčadi", objašnjava Nikopolidis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Mamić će večeras imati veliki izazov

Olympiacos ove sezone ima novog trenera. Riječ je o mladom i perspektivnom portugalskom stručnjaku, 38-godišnjem Marcu Silvi koji je na klupu Crveno-bijelih došao iz Sportinga. Silva spada u red najtalentiranijih trenera u Europi i jedan je od najmlađih općenito na Starom kontinentu. Strateg Dinama Zoran Mamić imat će pravi izazov protiv svog mlađeg kolege...

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

U prvom kolu Lige prvaka nogometaši Dinama na svome su Maksimiru pred 17.000 gledatelja senzacionalno pobijedili veliki Arsenal s 2:1.

"Mislim da je on pravi izbor za Olympiacos. Otvoren je za sve igrače i samo želi da svaki nogometaš u njegovom sastavu zavrijedi priliku biti u rosteru ovog kluba. Ima solidno nogometno znanje, posebno u obrani i brzoj tranziciji. Uspio je pogoditi kemiju u momčadi i traži jednostavne stvari. Dobru obranu, brzu tranziciju i dobar napadački učinak. U ofenzivni dio stavio je jednog Parda, Tsorija i Fortuna koji su dali neku posebnu ljepotu igri Olympiacosa", ističe grčka vratarska legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo