Gradonačelnik laže? Zgroženi Amerikanci poslali poruku cijelom Splitu

8.7.2013.
17:33
VOYO logo

Odmah po povratku u SAD, Glover je poslao službeno priopćenje za medije, koje prenosimo u cijelosti:

"Vrativši se u Sjedinjene Američke Države u četvrtak uvečer, bio sam vrlo razočaran nakon što sam pročitao komentare gradonačelnika Baldasara s obzirom na nivo naših rasprava i pregovora. Bio sam razočaran jer je gradonačelnik pričekao da napustim zemlju da bi objavio svoje mišljenje, ali sam još više razočaran netočnim navodima koji su sadržani u njegovim komentarima. Kako bi se izbjeglo pogrešno shvaćanje javnosti, ovom prilikom htio bih raščistiti nekoliko ključnih točaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik Baldasar tvrdi u svojim komentarima da je jedan od problema ponude od strane američkih investitora bio da će zahtijevati 75 milijuna kuna koje Grad treba platiti u vezi s poboljšanjem stadiona. To je kategorički netočno. Rasprave s gradonačelnikom uključuju potvrdu od strane američkih investitora, a ne Grada, da će investirati do 75 milijuna kuna tijekom pet godina za popravke, održavanje i poboljšanje uvjeta za igrače i gledatelje na stadionu. Grad Split ima ugovornu obvezu pratiti investicijsko ulaganje u objekt stadiona Poljud od 2009. godine. Američki investitori su spremni preuzeti obvezu ulaganja 75 milijuna kuna što se tiče popravaka, održavanja i poboljšanja uvjeta za igrače i gledatelje kao dijela kupoprodajne cijene za gradske dionice.

Gradonačelnik Baldasar također objavljuje da je moja grupa predala više ponuda, od kojih niti jedna nije dovoljna i da je stoga bio prisiljen odbiti te ponude. Ustvari, niti jedna službena ponuda nikad nije napravljena jer stranke nisu došle do točke gdje su se potpuno sporazumjele o uvjetima. Međutim, tri dokumenta koja su razmijenjena su rezultat iscrpnih i dugotrajnih pregovora između mene i gradonačelnika ili njegovog predstavnika. Obje strane su marljivo radile kako bi sastavile prijedlog koji bi mogao biti dostavljen Gradskom vijeću. Došlo se do točke da se dosadašnji pregovori stave na papir da bi se dokumentirao napredak u raspravama i identificirala područja koja još treba riješiti. Moja grupa ni u jednom trenutku nije predložila ikakvu službenu ponudu. Ustvari, svaka pisana razmjena predstavlja zajedničke napore u cilju postizanja dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sam krenuo u Sjedinjene Američke Države bio sam uvjeren da je jedini materijalni problem koji je ostao za riješiti kredit od 30 milijuna kuna obveze zajamčene od strane Grada Splita. Otišao sam u SAD s razumijevanjem da će obje strane istražiti konstruktivan način da se riješi ovo pitanje. Bio sam zapanjen gradonačelnikovim komentarima u novinama koji su u izravnoj suprotnosti s komentarima koji su mi izneseni od strane gradonačelnika i njegovog predstavnika. Namjera moje grupe je kontinuirano, tijekom sljedećih tjedana, istražiti mogućnosti za rješavanje preostalih pitanja u vezi s našom konačnom službenom ponudom. Američki investitori su spremni ustrajati u razgovorima za stjecanje većinskog udjela u HNK Hajduk iz Splita. Službenu ponudu Gradu Splitu dostavit ćemo u iduća dva tjedna", stoji u službenom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo