GOVOR HRVATA RASPLAKAO ITALIJU: / Badelj se oprostio od kapetana: 'Ti si svjetlo, ne možemo zaboraviti tvoj smijeh...'

Image
Foto: AFP i PIXSELL

Milan Badelj govorio je na misi zadušnici

8.3.2018.
12:36
AFP i PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Fiorentine Milan Badelj emotivnim se obraćanjem oprostio od preminulog kapetana Davidea Astorija na misi zadušnici u četvrtak u bazilici Svetog Križa u Firenci nakon sprovoda. Prekrasna poruka rasplakala je Italiju nakon sprovoda kojeg su pohodili brojni poznati sportaši, ali i tisuće navijača iz Firence.

DIRLJIVE SCENE U FIRENCI: Tisuće uplakanih navijača posljednji put pozdravile svojeg kapetana, Buffon došao u suzama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime kluba i igrača govorio je Milan Badelj, a njegov govor prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi Davide,

govorim u ime svojih suigrača i ljubičaste obitelji. Tvoje ime na hebrejskom znači "voljen", i kad vidim sve ove ljude koji su danas ovdje kako bi pokazali privrženost, vjerujem da je to stvarno tvoje ime. Davide, svojim očima možeš postati blizak ljudima i stati tamo. Nisi kao drugi, ti si onaj koji je, i kad nije puno govorio, dopro do svih nas, govoreći srcem i držeći nas ujedinjenim. Imaš dar univerzalnog jezika srca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvoja majka i otac moraju znati da nisu ništa pogrešno učinili kad su te odgajali. Sin si i brat kojega bi svatko želio imati. Najbolji si suigrač kojega čovjek može poželjeti. Imati te uza se značilo je biti siguran i misliti "U redu je jer je Davide ovdje". Ne možemo zaboraviti tvoj smijeh, tvoj način zezanja sa svima. Volio si se definirati kao svjetski poznat dizajner i nogometaš u slobodno vrijeme. Ti si nogomet, onaj iskreni, dječji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naše misli su s tvojom obitelji, Francescom i princezom Victorijom. Zadaća svih koji su joj bliski bit će reći joj tko je Davide jer će tvoja kći morati znati tko je bio njen otac. Sjajan čovjek.

Završit ću s anegdotom. Svako jutro kad bi došao u sobu za masažu, uvijek si bio taj koji bi upalio svjetlo. Ti si to za sve nas, ti si svjetlo. Hvala ti, Davide."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo