GOSPODO, PA MORA LI BAŠ OVAKO? Ugledni španjolski AS raspalio po Dinamu nakon poraza: / 'Srušili su ih kada su bili bezobrazni i nepobjedivi'

Image

Nakon utakmice bilo je podosta reakcija i to upravo iz španjolskih medija, a vrlo zanimljiv tekst objavio je ugledni sportski dnevnik AS

9.4.2021.
12:13
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama u prvoj su utakmici četvrtfinala Europske lige izgubili na stadionu u Maksimiru od Villarreala s 0-1. Jedini pogodak na utakmici Villarreal je postigao iz kaznenog udarca u 44. minuti kada je precizan bio Gerard Moreno.

Prethodno je Teophile-Catherine na samoj gol-aut liniji rukom blokirao pokušaj ubacivanja Morena pred Dinamova vrata, a njemački sudac Siebert je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je tijekom čitavog susreta bio ravnopravan šestoplasiranom sastavu španjolskog prvenstva, no zbog jedne neopreznosti u obrani ostao je bez pozitivnog rezultata.

Nakon utakmice bilo je podosta reakcija i to upravo iz španjolskih medija, a vrlo zanimljiv tekst objavio je ugledni sportski dnevnik AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Villarreal je do važne pobjede došao zahvaljujući kompetitivnom genu kojeg su mu usadili pobjednici Europa lige Unai Emery i Carlos Bacca te nepogrešivi Gerard Moreno. On je golom za pobjedu kod Dinama došao do 24 zgoditka ove sezone te čak 15. od početka ove godine", stoji u članku španjolskog dnevnika.

Image

08.04.2021., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Europska liga, cetvrtfinale, GNK Dinamo - Villarreal CF. Gerard Moreno, Josko Gvardiol Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Opet podcjenjuju Dinamo

U nastavku naglašavaju kako je njihov Gerard Moreno istinski velikan koji je srušio "bezobrazni i nepobjedivi" Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što Morena čini istinskim velikanom je što je vođa koji suigrače puni samopouzdanjem, a suparnike strahom. Upravo to je napravio u ključnom trenutku na kraju poluvremena, kada je Dinamo na svom terenu bio onakav kakav je ove sezone u Europi - bezobrazan i nepobjediv. Moreno je tada iz ničega izmislio penal i pobjednički gol. Kada je bilo najpotrebnije. Odlika zvijezda je da se pojave kada su najpotrebnije, a Moreno nikada ne propušta zakazani sastanak", pišu tako Španjolci.

Nabacili su i kratku analizu Dinamove igre... "Dinamo je pokušavao ponoviti igru koja mu je donijela veliku pobjedu protiv Tottenhama. U prvom dijelu je dobro i brzo kružio s loptom, što su posebno učinkovito radili Oršić i Majer, ali domaćinu je nedostajalo preciznosti u završnici. Nisu iskoristili ni što je Villarrealov golman Rulli bio nesiguran u prekidima", naglašavaju Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AS uvjerava da je Dinamo drastično pao nakon primljenog gola. "Izgubili su samopouzdanje i bezobrazluk te od onog koji diktira tempo, postali su pratitelji i lovaci na Villarreal. Trener gostiju Unai Emery na to je odgovorio osvježavanjem momčadi kako bi dotukao Dinamo. To bi mu i uspjelo da Alcacer nije promašio veliku priliku u 65. minuti", ističu Španjolci.

Na koncu su još bili toliko hrabri i ustvrdili su kako je Villarreal već jednom nogom u polufinalu. "Bez obzira na to što je Villarreal propustio riješiti prolazak već nakon prve utakmice, plijen koji nosi iz Zagreba nije zanemariv. Villarreal je jednom nogom u polufinalu", zaključuju tako, a podsjetit ćemo samo da su isto ovako govorili i Englezi nakon prve utakmice s Tottenhamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo