KIKS DINAMA / Gorica izdržala sve napade u drugom poluvremenu i nosi bod s Maksimira

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Dinamo je tako nakon poraza od Hajduka i pobjede kod Istre 1961 upisao prvi remi u sezoni

5.8.2023.
23:03
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Dinama nisu uspjeli na maksimirskom stadionu pobijediti Goricu, dvoboj trećeg kola HNL-a završio je bez pogodaka, 0-0.

Image
PRIJATELJSKA /

Livaja kasnim golom spasio Hajduk poraza od Sarajeva

Image
PRIJATELJSKA /

Livaja kasnim golom spasio Hajduk poraza od Sarajeva

Dinamo je pogotovo u drugom poluvremenu pritisnuo suparnika i stvorio veliki broj prilika, ali je sjajnu večer odradio velikogorički vratar Ivan Banić koji je najzaslužniji za bod Gorice. Dinamo je tako nakon poraza od Hajduka i pobjede kod Istre 1961 upisao prvi remi u sezoni. Gorica nakon tri kola ima pet bodova te je treća na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije dobro izgledao u prvom poluvremenu. Gorica je uspijevala parirati u svemu te je relativno lako zaustavljale napade Dinama koji nisu dolazili u valovima, niti je Dinamo na pravi način pritisnuo suparnika.

Čak štoviše, najbolje prilike u prvom dijelu imali su Velikogoričani. U 23. minuti je Ndockyt najavio gostujuće mogućnosti, ali je njegov udarac bio laka zadaća za Livakovića. No, mnogo opasnije bilo je u 27. minuti. Opet je pucao Ndockyt, ponovno je na mjestu bio Livaković, ali je na odbijenu loptu natrčao Mitrović i pogodio okvir domaćih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavilo se u sporom ritmu, a najbolju šansu Dinamo je imao u nadoknadi prvog dijela. Petković je poslao povratnu loptu koju Perić nije uspio smjestiti iza suparničkog vratara.

Image
Foto: SofaScore

U drugom poluvremenu pojačao se pritisak Dinama. Prvo je u 57. minuti pokušao Baturina, a još je bolja šansa bila ona u 65. kada je s 20 metara pucao Bruno Petković, ali je velikogorički vratar Banić odlično intervenirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je dobivala na ritmu kako se bližio kraj, a bez odgovora nije bila ni Gorica. U 71. minuti opet se u strijelce mogao upisati Mitrović, ali je pucao preko vrata. Samo koju minutu kasnije još je jednom u glavnoj ulozi bio Petković, ali ni tom prilikom nije pogodio cilj.

U nastavku susreta u igru je ušao Luka Ivanušec koji je bio najveća opasnost po Goricu u završnici utakmice. U posljednjih deset minuta Ivanušec je imao dvije odlične šanse, ali je jednom bio neprecizan, dok je u drugom navratu prepreka bio gostujući vratar Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finišu je trajala prava opsada gostujućih vrata. Najbolju je šansu imao Baturina u 93. minuti, ali je i njegov udarac zaustavio Banić i sačuvao svoju mrežu netaknutom te Gorici donio veliki bod.

Dinamu idućeg tjedna slijedi novi europski test, gostovanje u utorak kod grčkog prvaka AEK-a u prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo