HRVATSKI STRATEG ZA NET.HR / 'Osijek ako želi proći mora napraviti jednu stvar, a Hajduk u Grčkoj čeka pakao, no imaju i oni što reći'

Image

Četvrtak je bio rezerviran za nastupe hrvatskih predstavnika u Europi, a mišljenja je da je se moglo i bolje

11.8.2023.
11:41
VOYO logo

Rijeka i Osijek su jučerašnjim prvim utakmicama 3. pretkola Konferencijske lige nastavili svoju borbu za europsku jesen, a od sinoć im se u toj borbi pridružio i Hajduk koji je bio oslobođen europskih obaveza do sada.

Image
KAOS U NAJAVI /

Hajduku će u Grčkoj suditi čovjek koji kartone vadi kao da je kauboj: U naelektriziranoj atmosferi Toumbe moglo bi biti svega

Image
KAOS U NAJAVI /

Hajduku će u Grčkoj suditi čovjek koji kartone vadi kao da je kauboj: U naelektriziranoj atmosferi Toumbe moglo bi biti svega

Rijeka je nastavila svoj stopostotni učinak u Europi i na Farskim otocima. Iako je B36 poveo preko Hannesa Agnarssona (32), Rijeka je preko Nike Jankovića (41), Brune Gode (47) i Stjepan Radeljić (88) došla do zaslužene 1-3 pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek se nije tako dobro proveo na svom gostovanju u Turskoj gdje je teško poražen od Adane 5-1. Momčad Marka Tomasa primila je dva gola u prvih 15. minuta, Jonas Svensson (3) i Yusuf Sarı (15) doveli su domaćine u rano vodstvo. Iako je Osijek pokušao pružiti otpor, Cherif Ndiaye(51, 67) s dvama golovima je udvostručio prednost turskog prvoligaša. Nadu Osijeku za uzvrat dao je Šime Gržan (73), ali je na 5-1 povisio Yusuf Erdoğan (88).

Hajduk je jedini hrvatski predstavnik koji je bio domaćin u 3. pretkolu, ali nije iskoristio prednost rasprodanog i raspjevanog Poljuda da svlada PAOK. Gosti iz Turske odolijevali su svim napadima domaćina koji je prijetio preko Marka Livaje i Jana Mlakara, ali lopta nije htjela u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šanse naših klubova u uzvratima 3. pretkola Konferencijske lige, posljednje prepreke prije play-offa i dvomeča za ulazak u skupine Konferencijske lige za Net.hr komentirao je bivši trener Rijeke Goran Tomić, koji je dio igračke karijere proveo u Grčkoj, a s Rijekom se za europsku jesen borio upravo protiv PAOK-a.

Za očekivati je da će momčad Sergeja Jakirovića obraniti 3-1 prednost u uzvratu na domaćem terenu, ali Tomić upozorava da „prvo treba proći tu utakmicu jer u nogometu, dok nisi prošao, ne možeš ništa unaprijed gledati“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bitno je da se koncentriraju na prolaz, a onda razmišljaju o Lilleu. Naravno da je Lille favorit, to je neosporno, ali ova Rijeka je pokazala da može odigrati odlične utakmice, iznenađenja su uvijek moguća.

Puno puta se pokazalo u nogometu da favoriti ne pobjeđuju. Ova Rijeka ima moć, fizički su dobri, imaju dobru energiju i dobrog trenera tako da je generalno iznenađenje uvijek moguće. No, treba biti realan i shvatiti da je Lille ipak druga dimenzija“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši trener Rijeke poziva Osijek da se ne predaju usprkos teškom porazu.

„Bit će vrlo teško, da je možda ostalo 4-1, umjesto 5-1… Ipak mislim da je prevelik rezultat da bi mogli nečemu nadati, što je šteta jer je Osijek stvarno odlično krenuo u sezonu. Međutim ta dva rana gola su ih poljuljala, ali dok postoji nada treba vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je pokazao na domaćem terenu da stvarno mogu odigrati odlične utakmice, uz publiku ako uspiju prvo poluvrijeme otići na nekakvu prednost onda se imaju čemu nadati. Ključ je u prvom poluvremenu da ostvare prednost, da bi u drugom mogli okrenuti rezultat“.

Iako je Hajduk bio bolji od grčkih gostiju, PAOK odlazi s Poljuda neporažen te se nastavlja „prokletstvo“ hrvatskih klubova koji nemaju dobar omjer protiv grčkih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je susret s jednom vrlo ozbiljnom ekipom s kojom smo i mi igrali prije dvije godine. Hajduk je odigrao dobru utakmicu, ali čeka ga jedna izrazito teška utakmica. U Grčkoj je, po meni, PAOK lagani favorit, ali kao što govorim za Adanu i Osijek, u nogometu je sve moguće.

Hajduk ima odličnu ekipu i iskusne igrače koji su igrali u Grčkoj, kao što je Livaja, daleko najbolji Hajdukov igrač, koji zna što ga u Grčkoj čeka, tu je sada i Odjidja-Ofoe. Dakle, oni su sada jedna ozbiljna ekipa s ozbiljnim trenerom i imaju i oni što za reći sigurno“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski strateg smatra da neredi koje su Bad Blue Boysi napravili u Ateni ne bi trebali utjecati na Hajduk pri gostovanju u Grčkoj idući tjedan.

„U današnje vrijeme ta organizacija kada idu ekipe na gostovanja je na vrlo visokoj razini i ne vjerujem da će biti to ikakav problem igračima. Atmosfera neće biti drugačija nego inače jer je uvijek atmosfera na tom stadionu stvarno paklena, a to bi bilo i ovako i onako“, zaključio je naš sugovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo