GLAVNI INSTRUKTOR HNS-A PODRŽAVA DALIĆEVE ODLUKE: / 'Pa zar je Sosa trebao hvatati Carvajala po boku?'

Image

Sreten Ćuk ne želi soliti pamet izborniku Daliću, ali zato ima riječi hvale za njega

13.9.2018.
20:04
VOYO logo

Ne prestaje se pričati o debaklu Vatrenih u Elcheu, a težak poraz Hrvatske za Sportske novosti prokomentirao je glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk. Odbio je kritizirati Dalićev rad, ali ga je s druge strane odlučio pohvaliti što nije mlade igrače samo tako gurnuo u vatru.

"Izbornik najbolje zna što je napravio, ja mu svakako neću soliti pamet ni komentirati njegove poteze. Tko sam ja da se petljam u posao izbornika? Ali kad već inzistirate, onda ću kazati da je napravio dobro što nije pozvao te mlade dečke, zar ih je trebalo gurnuti u vatru protiv Španjolske? Zar je Brekalo trebao nadigrati Sergija Ramosa, zar je Sosa trebao hvatati Carvajala po boku?", zapitao se Ćuk pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji nešto što je prirodan slijed stvari, a to jest da se dopusti toj mladoj generaciji da se pokuša plasirati na Europsko prvenstvo 2019. godine. Ako se uspiju domoći Eura, što je svima nama cilj, imali bismo garanciju da će smjena generacija biti nešto bezbolnija. Pokazat će da imamo u ovoj generaciji igrače koji dolaze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema rješenja za bolne točke

Ćuk je komentirao i probleme koje Hrvatska ima na pozicijama desnog bočnog, odnosno centralnog napadača i otkrio da je zadovoljan s postojećim sustavom bez obzira na to što se jasna rješenja za spomenute pozicije ne naziru.

"Naš sustav je dobar, imamo dobre trenere. Konačno, mi se kao reprezentacija uvijek godinama nalazimo od trećeg do dvadesetog mjesta na FIFA-inu rankingu. S obzirom na našu populaciju, malo smo hendikepirani, baza nije velika. Nadalje, u HNL-u, a to je kazao i izbornik Dalić, igra jako puno stranaca, previše ih je. Kao glavni instruktor HNS-a mislim isto kao i Zlatko Dalić! Ali razumijem i ljude koji vode profesionalne klubove. Hipotetski, meni bi bilo draže da je Gorica potpisala ugovor s mladim reprezentativcem Hrvatske, nego s potencijalnim reprezentativcem Nigerije.", rekao je glavni intruktor HNS pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali mladi reprezentativac Hrvatske neće potpisati za Goricu, nego će radije u inozemstvo. Naše mlade reprezentacije su dobre, ali ponekad se dogodi da na nekim pozicijama dođe do deficita igrača. Konačno, u vodećim hrvatskim klubovima na pozicijama desnih bekova igraju uglavnom stranci. Osim u Hajduku koji je, recimo, doveo Juranovića koji je kod mene u Središtu Zagreb bio amaterski reprezentativac Hrvatske. U Lokomotivi sam baš ja, recimo, stavio Frana Karačića na desnog bočnog, postao je U-21 reprezentativac, a sad je na popisu Australije... S aspekta HNS-a moramo pojačati komunikaciju s klupskim školama nogometa", zaključio je Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo