DIRLJIVO / Čelnik FIFA-e poslao emotivnu poruku povodom smrti našeg Ćire: 'Riječi ne mogu izraziti tugu koju osjećamo...'

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pismo Giannija Infantina, upućeno je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića

13.2.2023.
16:04
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino poslao je pismo najdubljeg suosjećanja nakon smrti legende hrvatskog nogometa Miroslava Ćire Blaževića.

Image
KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR /

'Miroslav Blažević ostvario je nevjerojatne stvari, a narod ga je volio zbog osobnosti i karizme. Ćiro zaslužuje najveće divljenje i respekt'

Image
KOPIĆ PIŠE ZA NET.HR /

'Miroslav Blažević ostvario je nevjerojatne stvari, a narod ga je volio zbog osobnosti i karizme. Ćiro zaslužuje najveće divljenje i respekt'

Pismo Giannija Infantina, upućeno je predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijanu Kustiću, krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa i obitelji Miroslava Blaževića, objavio je HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem želim izraziti najiskreniju sućut povodom smrti bivšeg igrača, izbornika i simbola hrvatskog nogometa Miroslava Blaževića. Riječi ne mogu izraziti tugu koju osjećamo zbog ovog gubitka," istaknuo je Infantino u pismu.

"Tijekom svoje igračke karijere Miroslav Blažević je pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća zastupao boje Dinama, zagrebačke Lokomotive, Sarajeva i Rijeke, odnosno švicarskih klubova Siona i Moutiera. Poslije je, međutim, stekao ime uglavnom kao trener. Nakon igračkog umirovljenja započinje uspješnu međunarodnu trenersku karijeru, koja će trajati više od četiri desetljeća. Trenirao je nekoliko klubova u bivšoj Jugoslaviji, Europi i svijetu, osvojivši brojne trofeje, pogotovo s Dinamom, Sionom i Grasshoppersom," navodi se u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Predsjednik Fife Gianni Infantino

"Vodio je i reprezentaciju Hrvatske, dovevši je do povijesne bronce na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, bio izbornik Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine i olimpijske reprezentacije Kine. Smatra se jednim od najuspješnijih trenera svih vremena, nogometnom legendom, vođom momčadi i motivatorom, njegova ostavština i postignuća, a pogotovo njegova liderska uloga, osobnost i ljudske kvalitete neće biti zaboravljene i uistinu će nam nedostajati. U ime međunarodne nogometne zajednice, želim izraziti našu duboku sućut Hrvatskom nogometnom savezu, te Miroslavovoj obitelji, prijateljima i voljenima. Naše su misli sa svima vama. Nadamo se da će ova sjećanja i naše riječi podrške donijeti malo mira i utjehe u ovom teškom trenutku," napisao je predsjendik krovne nogometne organizacije.

Posljednji ispraćaj legendarnog hrvatskog nogometnog stručnjaka Miroslava Blaževića koji je umro u prošlu srijedu u 88. godini nakon duge borbe sa zloćudnom bolešću, bit će u srijedu, 15. veljače, u Aleji velikana na zagrebačkom groblju Mirogoj. Lijes će biti izložen od 12 sati, a obred će početi u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komemoracija za legendarnog izbornika "Vatrenih" bit će održana u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski istog dana u 10 sati.

Zbog velikog interesa javnosti dolazak na komemoraciju bit će omogućen samo osobama s pozivnicama, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo