GENIJE OTVORIO DUŠU: / 'Bobanu i meni su napravili medvjeđu uslugu, a u Zvezdi smo samo Prosinečki i ja bili vanserijski'

Image

Jedan od najboljih nogometaša na prostorima bivše države Dejan 'Genije' Savičević prisjetio se dana kada je iz podgoričke Budućnosti prelazio u Crvenu zvezdu.

27.3.2017.
15:28
VOYO logo

Otkrio je, javlja Kurir, da ga je njegov tadašnji klub svim silama nastojao prodati Partizanu. Kada se to nije ostvarilo 'sredili' su mu da ode na služenje vojnog roka.

"Zna se da je uprava Budućnosti bila naklonjena Partizanu. Točno je to i za vojsku. 'Sredili' preko generala. Ne samo meni. Zbog mene i Pančeva još je sedam ili osam ljudi ni krivo ni dužno završilo u vojsci. Napravili su nam medvjeđu uslugu jer smo 1988. za vrijeme Olimpijskih igara u Seulu otišli u vojsku. Pored mene su bili Pančev, Jakovljević, Aljoša Asanović, Pantić, Bogdanović, Boban je isto bio. Ne mogu da ih se sjetim sviju...Vokri", rekao je Savičević te nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjećam se imena iz 'sportske satnije'. Da je postojao nekakav plan da odemo na Igre pa da nas poslije toga pošalju u vojsku, što bi bilo normalno, ali ne, nego su Pančeva, mene i ostale poslali misleći da će, posebno nas dvojicu, uvjeriti da ne idemo u Zvezdu nego Partizan. Mi smo naravno potpisali sa Zvezdom i otišli u vojsku", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i odluku prema kojoj je klub za petu 'Zvezdinu zvezdu' odabrao cijelu generaciju 1991. koja je osvjila Kup prvaka i Interkontinentalni kup.

"Smiješno je da nitko iz najvećeg klupskog uspjeha nije izdvojen. Sigurno ima raznih mišljenja. Po meni to nije u redu, ali sam otišao na proslavu i ispoštovao događaj. Da ne bi ispalo...Svatko od nas zna tko je bio kakav igrač, ali po kvaliteti Pančev, Prosinečki i ja smo bili vanserijski. U tom trenutku naravno. Kasnije su nadošli Mihajlović, Jugović pa i Belodedić. Međutim oni su tako odlučili, život ide dalje", poručuje legendarni nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na činjenicu da mu Ivica Osim za vrijeme SP-a 1990. nije dao zasluženu priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislio sam da trebam više igrati, a sada sam uvjeren u to. Puno više sam trebao igrati, ali Osim je imao neke svoje igrače iz Bosne koje je forsirao, dok sam ja bio zadnja rupa na svirali. Zato samo se vađali i na kraju sam dokazao tko sam i što sam i da sam bolji igrač od onih koje je tada stavio u igru. Ali to je njegov problem", smatra Savičević, koji trenutno obnaša funkciju predsjednika Nogometnog saveza Crne Gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo