KALINIĆU ZALIJEPLJENA NEVJEROJATNA ODŠTETNA KLAUZULA: / 'To smo napravili zbog zanimanja pola Europe'

Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI
13.12.2016.
18:33
AFP, ALBERTO PIZZOLI
VOYO logo

Nikola Kalinić ove sezone briljira u Fiorentini. Hrvatski reprezentativni napadač ove je sezone do sad zabio 12 golova uz 3 asistencije za gol u svim natjecanjima. Od kad je 13. kolovoza 2015. godine potpisao četverogodišnji ugovor s Violama, Kale je ukupno za Fiorentinu zabio 25 pogodaka u 62 odigrane utakmice u svim natjecanjima, uz 10 asistencija. Za Kalinićeve usluge najozbiljnije je zainteresiran Napoli, koji ga u svojim redovima želi vidjeti već u siječnju.

KALINIĆEVI ČUDESNI GOLOVI RASPAMETILI TRENERA: ‘Govorimo o igraču izvanredne kvalitete’

'Kalinić je pravi šampion'

Međutim, predsjednik kluba Andrea Della Vale upozorio je Kalinićeve "udvarače" kako ga je klub "vezao odštetnom klauzulom od čak 50 milijuna eura", iako hrvatski napadač prema Transfermarktu vrijedi 14 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

"Kalinić je pravi šampion. Igrači poput njega rade razliku na terenu u svakoj momčadi i zato smo i stavili ovako visoku klauzulu u ugovor", kazao je Andrea Della Vale i dodao:

"Želimo to napraviti i s ostalim našim najboljim nogometašima, uključujući i Bernardeschija. To želimo napraviti zbog interesira pola Europe za našim igračima. A u siječnju ćemo razgovarati i o ostalim nogućnostima", prenosi Footbal Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ove zime ne želimo ni s kim pregovarati, nego se orijentirati na druge stvari'

"Ove zime ne želimo ni s kim pregovarati, nego se orijentirati na druge stvari. Na dovođenje igrača? Nisam mislio izravno na to, ali ako ćemo trebati pojačanja, dovest ćemo ih", dao je do znanja Andrea Della Valle.

Vrijedi spomenuti kako je Kalinić jučer s dva je pogotka predvodio Fiorentinu do pobjede protiv Sassuola (2-1) i skoka na sedmo mjesto prvoligaške ljestvice. Oba su gola bila uistinu posebna: kod prvog je na ubacivanje Milana Badelja sjajno reagirao i prije nego što je lopta pala na tlo smjestio je iza leđa Andree Consiglija, a kod drugog je ugurao loptu u mrežu petom iz okreta s protivničkim igračem na leđima. Poput Zlatana Ibrahimovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://www.dailymotion.com/video/x551hz2_sport

HRVATSKI ŠOU U FIRENCI: Pogledajte Badeljevu asistenciju i dva maestralna pogotka Kalinića!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo