GASI NOGOMET: / Potpuno su se osramotili, a nije počela niti sezona kupanja!

Image
Foto: Pixsell, Ivana Ivanović

Nogometni klubovi s prostora bivše Jugoslavije doživjeli su pravi debakl već na prvoj stepenici u europskim kupovima.

3.7.2015.
10:01
Pixsell, Ivana Ivanović
VOYO logo

Čak 16 klubova krenulo je kvalifikacije za Europsku ligu u 1. prekolu, a samo tri kluba su upisala pobjede. Lokomotiva, Željezničar i srpski Čukarički koji je igrao protiv slovenskih Domžala. Tragična je realnost nogometnih momčadi iz regije koji više nisu favoriti niti protiv klubova s europskog dna.

Hajduku deset puta skuplji

Od hrvatskog dvojca, Lokomotiva je obavila posao kako treba, dok je Hajduk (ne)očekivano zapeo na Baltiku. Kalev je proteklih godina bio kanta za napucavanje bjeloruskom i ruskom predstavniku u Europi, ali i petoplasirana momčad estonskog prvenstva je teška prepreka za Bijele. Na kraju s konačnih 1:1 Splićani mogu biti sretni, iako su igrali protiv momčadi koja ukupno košta 2.5 milijuna eura. Splićani po Transfermarktu vrijede deset puta više. Samo, to nisu pokazali na terenu. Možemo se samo nadati da će Poljudu ispraviti taj kiks i izboriti sljedeće pretkolo, a drugi 'ugledni' klubovi iz regije će europsku sezonu završiti ne prije Velike Gospe, nego sezone kupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazahstanci šamaraju Srbe

Navijačima Crvene zvezde ne pomaže niti utjeha da su prije 24 godine osvojili Ligu prvaka, jer danas ih usred Beograda šamara kazahstanski predstavnik. Kairat je slavio s 2:0, a prema izvještajima, golman domaćih je spriječio potpuni debakl. Budućnost je u Podgorici izgubila od Spartaksa iz Jurmale s 3:1 i uzvrat u Latviji će biti formalnost. Slabe šanse su i Sutjeske koja je nastradala u Debrecenu (3:0), kao i Zrinjskom. Mostarci se nisu dobro proveli u Armeniji, od Širaka su izgubili s 2:0. Makedonski klubovi će svi ispasti. Renova je izgubila od Dacije, Rabotnički od Flore iz Tallinna, dok Škendiju čeka težak uzvrat u Aberdeenu.

Jad i bijeda, a ovo je, podsjećamo, prvo pretkolo Europske lige. Klubovi iz jačih liga još su na odmoru ili tek počinju s pripremama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati klubova iz bivše Jugoslavije:

Škendija (Mak) - Aberdeen (Ško) 1-1 Crvena zvezda (Srb) - Kairat Almaty (Kaz) 0-2 Budućnost (CG) - Spartaks Jurmala (Lat) 1-3 MIK Celje (Slo) - Slask Wroclaw (Polj) 0-1 MTK (Mađ) - Vojvodina (Srb) 0-0 Domžale (Slo) - Čukarički (Srb) 0-1 Broughton (Wal) - Lokomotiva (Hrv) 1-3 Kalev Sillamae (Est) - Hajduk (Hrv) 1-1 Debrecen (Mađ) - Sutjeska Nikšić (CG) 3-0 Flora Tallinn (Est) - Rabotnički Skopje (Mak) 1-0 Neftchi Baku (Aze) - Mladost (CG) 2-2 Olimpik Sarajevo (BiH) - Spartak Trnava (Slk) 1-1 Shirak Gyumri (Arm) - Zrinjski (BiH) 2-0 Balzan (Mlt) - Željezničar (BiH) 0-2 Renova (Mkd) - Dacia (Mol) 0-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo