FURIJA U GRDNIM PROBLEMIMA: / FIFA prijeti Španjolskoj izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva u Rusiji

Image

Prema FIFA-inim pravilnicima, politici je strogo zabranjeno miješanje u rad nacionalnih saveza.

15.12.2017.
17:03
VOYO logo

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) zaprijetila je Španjolskoj izbacivanjem sa Svjetskog prvenstva u Rusiji zbog navodnog miješanja politike u izbore za novo vodstvo nacionalnog saveza. Priču je zakuhao donedavni dugogodišnji predsjednik Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Angel Maria Villar koji je morao odstupiti s funkcije zbog optužbi za korupciju. Villar je poslao FIFA-i žalbu u kojoj stoji da se vlada miješa u rad saveza i izbor novog vodstva nakon čega su, prema pisanju Marce, iz krovne svjetske nogometne udruge zaprijetili Španjolskoj izbacivanjem sa SP-a.

'To je nemoguće'

Prema FIFA-inim pravilnicima, politici je strogo zabranjeno miješanje u rad nacionalnih saveza, a u ovom trenutku postoji sumnja da se vladino Visoko vijeće za sport upliće u izborni proces. I ranije je bilo suspenzija zbog takvih prekršaja, ali nikad nije u pitanju bila tako jaka i ugledna reprezentacija. Prijetio je Španjolcima i bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter uoči SP-a 2010. godine, ali tada nije dokazano nikakvo kršenje pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu se oglasio i v.d. predsjednika RFEF-a Juan Larrea koji tvrdi da nitko Španjolsku neće izbaciti sa SP-a u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je nemoguće, nikad o tome nije bilo govora. Što ljudi žele? Da Španjolsku izbace sa SP-a kako bi mogla upasti Italija? Savez funkcionira normalno, a reprezentacija je pošteno izborila plasman na SP", rekao je Larrea za AS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo