'DIJETE SPLITA' / Francuzi oduševljeni Tudorom, posjetili su njegov Split i zaključili: 'Dolazi iz grada koji stvara šampione'

Image
Foto: Profimedia

Očito je Francuzima postao drag, nakon nešto težeg početka u Marseilleu

31.8.2022.
12:59
Profimedia
VOYO logo

Ugledni francuski list, popularni L'Equipe, posvetio je članak Igoru Tudoru i gradu iz kojeg dolazi - Splitu. Francuski list je poslao svoju novinarku u grad pod Marjanom, kako bi napravila reportažu o gradu iz kojeg dolazi naš Tušo.

Image
BAŠ TUŽNO /

Bio je najbolji nogometaš na svijetu, a sada su ga snimili kako hvata djevojku za grudi i pijan tetura ulicama

Image
BAŠ TUŽNO /

Bio je najbolji nogometaš na svijetu, a sada su ga snimili kako hvata djevojku za grudi i pijan tetura ulicama

Iako je imao težak početak u Marseilleu, Tudor je sjajno otvorio francusko prvenstvo te je očito smekšao tamošnju javnost. Podsjetimo, Tudor je imao problema na pripremama kada se posvadio s nekoliko bitnih igrača među kojima je bio Dmitri Payet, prvo ime momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito su pobjede promijenile mišljenje tamošnje javnosti o Tudoru pa su mu tkao posvetili tekst pod nazivom "Tudor, dijete Splita".

Image
Foto: Profimedia

Oduševljeni su Splitom

Novinarka Melisanda Gomez bila je na susretu Hajduka i Villarreala na Poljudu, a kasnije je prošetala splitskim ulicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tudor je svoju karijeru počeo u Hajduku. Novi trener Marseillea jedan je od velikana kojima se ponosi njegov grad. Split je imao puno fantastičnih sportaša u svojoj povijesti, taj je grad prava tvornica šampiona. Toni Kukoč, Dino Rađa, Ivano Balić, Goran Ivanišević, Blanka Vlašić, Slaven Bilić, legendarni trener Tomislav Ivić…", piše L'Equipe.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

O Tudoru su za francuski list pričali i Alen Bokšić i Zoran Vulić, dvije legende Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je pošten čovjek, čovjek koji vjeruje u svoje ideje. Ima viziju nogometa kakav želi igrati. Puno je naučio u Juventusu i takvu kulturu želi vidjeti u svojoj svlačionici", veli Bokšić.

"Lijepo je imati naše dijete, dijete Splita na klupi Marseillea. Nadam se da će dugo ostati tamo i da će osvajati trofeje. Ali morate mu dati vremena, ako ne, uvijek nam se može vratiti tu, tu je naše sunce i more", poručio je pak Vulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

03.03.2020., Split- Trener Hajduka Igor Tudor odrzao konferenciju za medije uoci derbi utakmice 25. Kola HT Prve Lige protiv Dinama koa se igra u srijedu 04. ozujka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U reportaži su nahvalili i Split i njegove ljepote, grad u kojem ima puno turista, ali se može pobjeći od utjecaja nogometa, pišu Francuzi. Oduševljeni su grafitima u čast Hajduka, kao i sa strašću koju stanovnici Splita gaje za Hajdukom.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo