FOTO/VIDEO: / Navijački užas koji je zgrozio Hrvatsku! Sram vas bilo!

Jadranski derbi (1:1) koji se čekao kao nikad dosad, pretvorio se u katastrofu.

29.9.2013.
12:02
VOYO logo

Krenimo redom. Hajduk je u 59. minuti došao do izjednačujućeg pogotka preko Kouassija, a onda je Torcida započela sramotni festival kaosa. Navijači Hajduka zapalili su na desetke baklji proslavljajući pogodak svoje momčadi, ali su, nažalost, iskoristili situaciju za sukob sa domaćim navijačima počevši baklje bacati na dio tribine gdje se nalazila Armada. I ne samo Armada, već i majke s djecom i umirovljenici koji su došli uljepšati dekor Jadranskog derbija.

Uzvratila je Armada koja se pohitala obračunati s navijačima Hajduka, no veći incident spriječila je policija koja je načas smirila situaciju. I onda, kako to biva, i jedna i druga strana zaratile su s redarstvenicima i kaos se, naravno, do kraja utakmice nije primirio, a nastavio se od dugo u noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na samom kraju utakmice nastradao je i kapetan Hajduka Mario Maloča, koji je putem do tunela koji vodi u svlačionicu, u glavu dobio kovanicu zbog koje susret završio okrvavljene glave.

I nakon izlaska sa stadiona Armada je nastavila obračun s gostima iz Hajduka, koji su ni krivi ni dužni, morali trpjeti napade a sve zbog incidenta kojeg su na tribini započeli njihovi navijači. Nastavilo se ispred hotela Bristol u Opatiji gdje su Bijeli bili smješteni. Čim su došli ispred hotela, Splićani su zasuti bocama, a najgore je prošao Nižić koji je pogođen u glavu. Slično je prošla i delegacija Hajduka u sastavu Ljubo Pavasović Visković, Nikola Koceić Bilan, Dražen Lalić i Jens Andersson koja je na parkingu ispred riječkog stadiona zasuta različnim predmetima. Srećom, težih ozljeda nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu razumjeti baklje kao dio navijačkog folklora ako se ne bacaju na teren. No, kada se baklje bacaju, kao što je ovdje bio slučaj, na ne najvatrenije protivničke navijače nego na doslovno djecu, žene i umirovljenike koji su bili smješteni na tribini, onda to jednostavno nije normalno. Ne znam možemo li govoriti o propustu u osiguranju upravo iz tog razloga što je napravljeno nešto posve nenormalno i zbog čega najviše štete ima i imat će hrvatski nogomet. Šteta, jer je do 60. minute sve bilo na razini kako svi priželjkujemo", rekao je predsjednik Rijeke Damir Mišković za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, predsjednik Hajduka Marin Brbić je istaknuo:

"Ne znam što se događalo i o kojim incidentima govorite jer nisam obraćao pozornost na tribine."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda bi i trebali predsjedniče, jer ovo zaista nema smisla. Ovo je velika sramota za hrvatski nogomet. Ne ponovilo se!

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo