FOTO/VIDEO: / Večer koju će hajdukovci pamtiti cijeli život! Bijeli, svaka čast!

Nogometaši Hajduka u uzvratnoj su utakmici 3. pretkola Europske lige uspjeli nadoknaditi zaostatak i tako se plasirati u play-off. Bijeli su na Poljudu nakon poraza od 4:2 slavili s 3:0.

7.8.2014.
12:16
VOYO logo

HAJDUK: Kalinić - Vršajević (od 73. Vasilj), Milović, Maloča, Milić (od 65. Nižić) - Anđelković, Sušić, Caktaš - Vlašić (od 82. Kouassi), Gotal, Maglica

ŠAHTER: Mokin - Poryvaev (od 53. Murtazayev), Džidić, Maliy, Maslo (od 59. Žanglišbaj) - Kirov, Simčević, Vičius, Konysbaev, Pokrivač - Topcagic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Sušić (14'), Maglica (36'), Gotal (94') Nakon toliko prilika, nakon toliko nadanja, 'moralnih' pobjeda i u konačnici razočarenja, mladi Hajduk Igora Tudora napokon je donio toliko iščekivano slavlje. Bijeli su napokon u Europi odigrali jednu pravu mušku utakmicu.

Iako su sve najave podsjećale na one Debrecene, Shelbourne, Žiline i tko zna kakve ne sve neugodne dane u kojima su se Splićani pognutih glava morali objašnjavati i ispričavati navijačima, a sve pod krinkom neiskustva i mladosti, najmlađi Hajduk koji je možda ikad zaigrao na Poljudu jasno je pokazao da ključnu ulogu igra glava, volja, želja, htijenje i taktička zrelost... Naravno i sreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije Hajduk mario za taktičke zamisli Šahtera već je navalio od samog početka, a strašan poljudski ambijent uvukao je strah u kosti gostiju. Već u 10. minuti Bijeli su imali prvu priliku za vodstvo. Caktaš je i slobodnjaka pogodio gredu. No samo četiri minute poslije Splićani vode. Brza akcija Hajduka kroz sredinu terena, ostavila je Sušića samog na nekih 20-tak metara, a on preciznim i odmjerenim udarcem matira danas solidnog vratara Mokina.

Erupcija oduševljenja s tribina pogurala je Tudorove dečke još više prema naprijed. I u 17. minuti mogli su do novog gola, odlična kombinacija Maglice, Gotala i Milića izbacio je cijelu obranu, a potonjem udarac skida Mokin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika enigma za obranu kazahstanske momčadi u prvom dijelu bio mladi Nikola Vlašić, koji je svu raskoš svog talenta vjerno dočarao u 30. minuti kada je u stilu pravog driblera, kroz sredinu, nanizao nekoliko igrača ali potegao pored gola. Novo slavlje Hajduka stiglo je samo šest minuta poslije. Ubačaj s desne strane stigao je do samog Maglice koji iz prve šalje loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta Hajduk je potegao kočnicu. Koliko je to bilo pametno ili nije teško je procijeniti. Bili su Splićani u nekoliko navrata na konopcima, no Kalinić pogodak nije primio, dapače, pred sam kraj utakmice čudesno je obranio udarac Pokrivača. Bivši igrač Dinama nakon odbijanca raspalio je po lopti, ona se u obrani Hajduka odbila od Sušića i krenula u sami kut, no nevjerojatan refleks Lovre izvukao je Bijele iz novog očaja.

Kazahstanci su krenuli na sve ili ništa, a hajdukovci su to vješto iskoristili. U 94. minuti bljesnula je kontra, Gotal je povukao loptu preko cijelog terena, došao oči u oči s Mokinom i s lakoćom ga svladao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjeda od 3:0 veliki je podstreh za mladu momčad Hajduka, ali i za sve navijače koji nakon toliko godina mogu napokon odahnuti. U siromaštvu rezultata u posljednje vrijeme moramo priznati kako je ovo je definitivno večer za koju hajdukovci imaju pravo reći kako će je pamtiti cijeli život.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo