[FOTO] OZBILJAN INCIDENT U DALIĆEVU LIVNU: / Vandali oskvrnuli izbornikov mural - poruke su vrlo uvredljive i provokativne

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vandali su išarali mural posvećen izborniku i pritom su ostavili vrlo ružne i uvredljive poruke

25.11.2019.
15:23
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

U noći s nedjelje na ponedjeljak, negdje oko ponoći, oskvrnut je mural posvećen izborniku hrvatske nogomerne reprezentacije Zlatku Daliću i to u njegovu rodnom gradu Livnu. Za sada, kako se doznaje, trojica vandala išarala su mural posvećen izborniku i pritom su ostavili vrlo ružne i uvredljive poruke. U komentarima ispod objave na Facebooku netko je istaknuo kako su viđene tri osobe kako šaraju po muralu, ali za sada se ne zna o kome je riječ.

Mural, koji su naslikali navijači Troglava prošle godine u vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji gdje je Hrvatska uzela srebro, danas "krase" natpisi "Livno uz White Stonese", "Samo Varteks", Podrške White Stonesima, "Je*o te HNS", "Kupi travu"... Dakako, ovdje je riječ o tome da je Dalić bio involviran u rad prvoligaša Varaždina, kluba koji su osnovali bivši članovi Varteksa, a njegov sin Toni Dalić ima i visoku funkciju u tom klubu, dok navijači Varteksa i dalje podržavaju svoj, novosnovani, klub koji igra niže razrede hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, potonja parola "Kupi travu", odnosi se na akciju Varteksa koji prikuplja "crowdfundingom" sredstva za izgradnju novog travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varteksovci su krenuli prikupljati donacije za građevinske radove, odnosno podlogu za postavljanje umjetne trave u svom novom kompleksu. Cilj je skupiti 250.000,00 kn, a zainteresirani sredstva mogu donirati na linku. Možete označiti koji dio travnjaka želite kupiti, a četvorni metar košta 150 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo