[FOTO] OVAJ DINAMO GAZIO BI PO LIGI PRVAKA: / Transfermarkt složio ubojitu postavu akademije 'modrih', ali jedno ime nedostaje

Image
Foto: Transfermarkt

Vrlo je to impresivna postava koja bi možda mogla i čuda raditi u elitnim natjecanjima

16.4.2020.
19:54
Transfermarkt
VOYO logo

Dinamo ima jednu od najjačih akademija u Europi i to malo tko može osporiti. Na Maksimiru su stasali neki od najboljih hrvatskih igrača, poput Matea Kovačića, Dejana Lovrena, Šime Vrsaljka, pa čak najboljih igrača današnjice, eto i donedavni najbolji igrač svijeta Luka Modrić počeo je profesionalnu karijeru u Dinamu.

A koliko je zaista jaka akademija Dinama možda najbolje dokazuje postava koju je složio ugledni portal za praćenje nogometne statistike i vrijednost igrača, Transfermarkt. Oni su odlučili složiti najbolji jedanaest igrača koji su ponikli u Dinamovoj akademiji, a da su još uvijek aktivni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su se tako našli mladi vratar Ajaxa Dominik Kotarski, pa Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Tin Jedvaj, Borna Sosa, Mateo Kovačić, Luka Modrić, Josip Brekalo, Marko Pjaca, Andrej Kramarić i Bruno Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo je to impresivna postava koja bi možda mogla i čuda raditi u elitnim natjecanjima. Ipak, moramo primijetiti kako ovdje nedostaje jedno veliko i gotovo legendarno ime. Naime, TM nije našao mjesto za Vedrana Ćorluku, jednog od najboljih stopera Dinama u novijoj povijesti, srebrnog Vatrenog i lidera obrane u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo