[FOTO] SCENE ZA NAJEŽITI SE: / Švedski navijači i ove godine su odali počast legendarnom hrvatskom vrataru, ovo je prekrasno

Image
Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Profimedia

I ove godine, unatoč pandemiji koronvirusa, Šveđani su odali počast omiljenom vrataru velikom bakljadom, a 30 bengalki obojalo je nebo nad Stockholmom u crveno

2.5.2020.
12:02
JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Profimedia
VOYO logo

Navijači AIK-a i ove godine su se sjetili prerano preminulog Ivana Turine, hrvatskog vratara koji je 2. svibnja 2013. godine, prije točno sedam godina, preminuo u snu od srčanog udara. Imao je samo 33 godine. Turina je bio miljenik navijača, a posebno Bad Blue Boysa.

Image
DA SE ČOVJEK NAJEŽI I ZAPLAČE: /

Švedski navijači na dirljiv način odali počast preminulom Ivanu Turini

Image
DA SE ČOVJEK NAJEŽI I ZAPLAČE: /

Švedski navijači na dirljiv način odali počast preminulom Ivanu Turini

Šveđani su i ove godine, unatoč pandemiji koronvirusa, odali počast omiljenom vrataru velikom bakljadom, a 30 bengalki obojalo je nebo nad Stockholmom u crveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenik navijača

U Švedskoj je Turina postao prvi golman i miljenik navijača te je ondje planirao završiti karijeru. Malo prije smrti potpisao je novi ugovor s AIK-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimku iz Stockholma možete pogledati OVDJE.

Ivan Turina bio je član svih mladih selekcija Hrvatske, od pionirske do mlade. Imao je 10 nastupa za Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dobnim uzrastima U-17, U-19 i U-20. Svoj jedini međunarodni nastup za Hrvatsku A nogometnu reprezentaciju ostvario je 1. veljače 2006. godine u prijateljskom susretu protiv Hong Konga na Carlsberg kupu 2006., u utakmici za treće mjesto. Hrvatska je pobijedila s 4-0, a Turina je ušao u igru u 46. minuti utakmice umjesto Didulice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Dinamo je debitirao u Londonu protiv Fulhama 22. listopada 2002. godine u 2. kolu Kupa UEFA. Nakon toga upisao je još 98 službenih nastupa za naš klub. Posebno dobar bio je u sezoni 2005/06. kada je postavio rekord u ligaškim minutama bez primljenog pogotka. Taj rekord kasnije je srušio Ivan Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo