FOTO: / Nakon novog Dinamovog slavlja 'pala' je još jedna glava

Derbi 22. kola hrvatske lige pred oko 4.000 gledatelja na Maksimiru odigrali su Dinamo i Split. Modri su slavili sa 2:1, iako je Split prvi stigao do prednosti.

15.2.2014.
17:35
VOYO logo

Dinamo je bolje krenuo u utakmicu, već u trećoj minuti zaprijetio je Fernandes, no vratar Vuković je sjajno reagirao.

Deset minuta trajala je dominacija Modrih, a onda su se Splitovci potpuno oslobodili. Bagarić je u 12. minuti opalio s 12 metara, ali je debitant Ježina fantastično reagirao. Nova velika prilika gostiju stigla je tri minute poslije, Kvesić je tukao slobodnjak, Ježina ponovno brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća je za Split ipak bila sreća. Ubacio je Glavina, a Kvesić pogodio za vodstvo. No, već u 28. minuti Modri se ipak vraćaju, zabio je glavom Fernandes nakon sjajnog ubačaja Pinta s desne strane.

Dinamu je u nastavku trebalo samo osam minuta do potpunog preokreta. Ponovno je zabio Fernandes, opalio je precizno s 18 metara, Vuković je samo ispratio loptu u mrežu. Do kraja utakmice Dinamo je dominirao, Split čekao priliku iz kontra napada, no ipak je dočekao nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modri su tako došli do druge proljetne pobjede i zadržali bodovnu prednost u odnosu na Hajduk, dok je Split ovu drugi poraz u nizu i to s identičnim rezultatom.

Nakon utakmice Uprava RNK Splita dosadašnjem treneru Stanku Mršiću uručila je izvanredni otkaz. Momčad će privremeno voditi Ivan Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo