FOTO: / Čelični Niko je odmah spremio iznenađenje Vatrenima

Pod Nikom Kovačem nema zabušavanja. Dao je to novi izbornik do znanja hrvatskim nogometnim zvijezdama odmah po dolasku u Zagreb.

10.11.2013.
20:19
VOYO logo

Mini-pripreme za dvije utakmice dokvalifikacija protiv Islanda počele su u nedjelju okupljanjem reprezentativaca, a potom odmah i prvim treningom i to na kiši. Nije to dosad bila praksa, bivši izbornici su Vatrenima na dan okupljanja 'progledavali kroz prste', ali nije i Niko Kovač.

Bio je to ujedno i prvi trening Kovača kao izbornika A selekcije, te najava kako će ubuduće izgledati reprezentativne akcije - radno i bez previše opuštanja. Na igralištu Hitrec-Kacijan u nedjelju je treniralo 14 igrača - Modrić, Mandžukić, Kovačić, Ćorluka, Kranjčar, Pletikosa, Lovre Kalinić, Badelj, Eduardo, Jelavić, Lovren, Kranjčar, Schildenfeld i Iličević, dok su Strinić (ozlijeđen) i Subašić (na masaži) izbjegli upornu jesensku kišicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to samo lagani trening predviđen za rastrčavanje nakon prvenstvenih utakmica od subote i petka, a trajao je oko 45 minuta.

Reprezentativci su unatoč lošem vremenu bili sjajno raspoloženi, što možete pogledati u našoj fotogaleriji, a do petka i utakmice će održati još pet treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, novost je da treninzi reprezentacije više neće biti otvoreni za gledatelje, a novinari će, kad to odredi Kovač, moći prisustvovati tijekom prvih petnaestak minuta.

Zbog ozljede Ivana Strinića hrvatskoj će se reprezentaciji u ponedjeljak priključiti Danijel Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strinića je u Zagrebu pregledao liječnički konzilij hrvatske reprezentacije zbog ozljede trbušnog zida. Problem će se adekvatno tretirati narednih dana, no kako je njegov status za dokvalifikacijske dvoboje s Islandom upitan, izbornik Niko Kovač odlučio je reprezentaciji priključiti Danijela Pranjića.

Iskusni lijevi bočni ove sezone nastupa za Panathinaikos, a za hrvatsku reprezentaciju nastupio je 46 puta, posljednji puta u prijateljskom ogledu protiv Švicarske u kolovozu 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pranjić će se reprezentaciji priključiti u ponedjeljak po dolasku iz Grčke. (HNS)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo