FINALE LIGE PRVAKA IGRAT ĆE SE USRED LJETA: / Prvi čovjek Uefe odredio točan dan do kojeg se europska natjecanja moraju završiti

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Najavio je i kako očekuje da će se sezona nastaviti najdalje u lipnju

4.4.2020.
21:40
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Prvi čovjek Uefe AleksanderČeferin otkrio je u razgovoru za njemački ZDF kada bi točno trebala završiti ova sezone Lige prvaka i Europske lige. Kao što je poznato nogomet i brojna druga sportska natjecanja do daljnjeg su na čekanju zbog pandemije koronavirusa i ne zna ne kad će se nastaviti.

“Do 3. kolovoza moraju se završiti i Liga prvaka i Europske liga. Nalazimo se u izvanrednoj situaciji tako da smo fleksibilni kada u pitanju datumi i vrijeme utakmice. Ako kriza prođe ranije onda možemo ranije nastavit sa sezonom”, rekao je predsjednik Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na priče da bi europska natjecanja mogla biti odlučena nokaut utakmicama, ili turnirom osam odnosno četiri najbolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mogli bi igrati kao i do sada, ili na jednu utakmicu na neuralnom terenu. Za sada je turnir s osam il četiri najbolja samo jedna od opcija. Jedina pogrešna odluka bi bila nastaviti natjecanja tako da se ugrožava zdravlje i sigurnost igrača, navijala i sudaca”, poručio je Čeferin te je dodao kako se nada da će se natjecanja vratiti najkasnije u srpnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo