Gledajte na RTL2 / Finale Europske lige: Tko je favorit po kladionicama i kolike su šanse da Hrvat zabije pogodak?

Image

Finale Europa lige između frankfurtskog Eintrachta i Glasgow Rangersa odigrat će se u srijedu u 21 sat u Sevilli, a prijenos utakmice moći ćete pratiti na kanalu RTL2.

18.5.2022.
19:00
VOYO logo

UEFA Europa liga, nekadašnji UEFA Cup, održava se od 1971. godine, a na stadionu Ramón Sánchez-Pizjuán u Sevilli odigrat će se pedeseto finale UEFA Europa lige.

Na ovom velebnom zdanju su odigrane brojne velike utakmice, a možda najupečatljivije je bilo finale Kupa prvaka 1986. u kojem je Steaua Bukurešt iznenadila Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnje finale igra se između njemačkog Eintrachta iz Frankfurta, a protivnik mu je škotski klub Glasgow Rangers.

Image
večeras od 20:20 /

Večeras na RTL2! Finale UEFA Europa lige: Eintracht Frankfurt - Rangers

Image
večeras od 20:20 /

Večeras na RTL2! Finale UEFA Europa lige: Eintracht Frankfurt - Rangers

Imena možda nisu zvučna, ali...

Po imenima klubova, a i igračkih kadrova ovo možda nije jedno od najjačih finala Europske lige koje smo do sada imali prilike gledati. Recimo, lani su igrali Villareal i Manchester United. Prije dvije godine u finalu su bili Sevilla i Inter, prije tri godine Chelsea i Arsenal...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo u obzir i činjenicu da je Eintracht hrvatskog Kristijana Jakića završio tek kao jedanaesti u poretku Bundeslige sa skromna 42 boda. Momčad iz Frankfurta odigrala je više neriješenih ishoda (12) i imala više poraza (12) nego pobjeda (10).

Međutim, Frankfurt je na putu do finala redom tukao neke veoma snažne europske klubove, pa i velesilu kao što je Barcelona. Recimo, u polufinalu su porazili West Ham, koji igra veoma dobar nogomet i zauzima sedmo mjesto engleske Premier lige. Eintracht je izbacio i Real Betis, koji zauzima peto mjesto La Lige sa 64 bodova. Stoga, može se reći da je njemački klub redom izbacivao klubove koji su objektivno bili favoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Rangersi su u polufinalu izbacili Red Bull Leipzig, u čijim redovima igra izvrsni hrvatski branič Joško Gvardiol, kao i najbolji igrač ovosezonske Bundeslige, Christian Nkunku. Škotski je klub na putu do finala izbacio još Sporting Bragu i Crvenu Zvezdu, kao i Borussiju Dortmund u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je favorit?

Uoči večerašnjeg finala, kojeg možete u 21 sat gledati na RTL2, domaće i strane kladionice kao favorita vide njemački Eintracht Frankfurt. Ipak, u utakmici nema velikog favorita, pa se tako koeficijent na Eintracht većinom kreće između 2.40 i 2.60, dok je na Glasgow više od 3.00.

Provjerili smo i koliki je koeficijent da hrvatski igrači zatresu mrežu u finalu. Veznjak Eintrachta, Kristijan Jakić, dobio je koeficijent od 6.20 za postizanje pogotka protiv Glasgowa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borna Barišić igra u obrani Glasgowa, stoga i nije previše izgledno da će upravo on biti strijelac protiv Eintrachta. Koeficijent na Barišićev pogodak tako iznosi preko 30.00, što je veoma visoka kvota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo