POZVALI NA OPREZ / Ipak nije sve tako bajno: FIFPRO upozorava na brojne slučajeve neisplate plaća u Saudijskoj Arabiji

Image
Foto: Profimedia

Saudijska liga iznenada je postala najdraže odredište za nogometaše, ali bi se to uskoro moglo promijeniti

13.6.2023.
10:45
Profimedia
VOYO logo

Kroz nogometnu povijest, jedna liga uvijek je bila "liga za mirovinu", odnosno liga u koju igrači odlaze pred kraj karijere kako bi uz lakši tempo igranja i treniranja podebljali iznos na svom računu. Dugo vremena to je bio američki MLS, ali sada je popularna nova "Meka" za nogometaše.

Image
GRAD NA NOGAMA /

Pogledajte kako je Jokić s braćom naslov slavio u noćnom klubu u Denveru uz srpsku glazbu

Image
GRAD NA NOGAMA /

Pogledajte kako je Jokić s braćom naslov slavio u noćnom klubu u Denveru uz srpsku glazbu

Saudijska Arabija aktivno radi na tome da dovede što više nogometnih zvijezda je moguće. Država financijski pomaže klubovima koji privlače igrače s nestvarnim iznosima plaća, stoga ne čudi da su se mnogi odazvali zovu novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo je pokrenuo trend kada je prešao u Al Nassr i potpisao za 170 milijuna godišnje, Karim Benzema će zarađivati još i više, a uskoro bi trebao potpisati i N'Golo Kante za 100 milijuna eura po sezoni.

Ipak, nisu svi pristali otići "trbuhom za kruhom". Teški uvjeti života u drugačijem okruženju i odbijaju mnoge nogometaše pa je tako Leo Messi odbio zaraditi više od milijardu eura, Robert Lewandowski ne želi ni čuti za takve ponude, a slično razmišljaju i Thomas Muller, Mario Gotze i Toni Kroos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, pokažu li se najnovije optužbe istinitima, sve više nogometaša će odbijati bogate ponude, a sve manje će ih prihvaćati.

FIFPRO upozorava nogometaše

FIFPRO, krovna kuća za zaštitu prava nogometaša izdala je službeno upozorenje u kojem ističu kako je u posljednjih godinu dana u Saudijskoj Arabiji bilo čak 50 slučajeva neisplate dogovorene plaće,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznat je primjer Lewisa Grabbana koji je došao u Al-Ahli prije godinu dana. Klub novom igraču nije isplaćivao plaće i nagomilao dug do 460.000 eura, a zatim su ga i kaznili sa 650.000 eura jer je raskinuo ugovor prije njegovog isteka.

U 50 primjera koje je zabilježila organizacija se nalazi i Al Nassr, klub Cristijana Ronalda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo