FIFA / uvodi revolucionarnu promjenu u nogometu!

FIFA bi mogla dopustiti da se na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru igraju trećine po 30 minuta, umjesto poluvremena po 45, ako će temperature na stadionima biti opasne za zdravlje igrača.

7.7.2011.
16:44
VOYO logo

Grupa Arup Associates razvit će solarnu tehnologiju nula ugljika koja će hladiti 12 stadiona na kojima bi se trebalo igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine. Pomoću te tehnologije na stadionima bi temperatura trebala biti cijelo vrijeme oko 24 stupnjeva Celzijusa.

"Za igrače će normalni uvjeti biti ako će se igrati na temperaturama od 24 do 29 stupnjeva Celzijusa, ali ako se temperatura digne iznad toga, zdravlje igrača bit će u opasnosti. Zato bi trebalo ako bude više od 32 stupnja Celzijusa zaustaviti utakmicu i igrati tri puta po 30 minuta", rekao je direktor Arup Associatesa Michael Beavon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA-in glasnogovornik izjavio je da se o tome još nije raspravljalo, ali da će u svakom slučaju razmotriti i tu mogućnost.

"To bi zahtijevalo promjenu pravila igre i stoga sve treba odobriti Međunarodni nogometni odbor", poručili su iz FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105310952006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo