STIŽE LOVA / FIFA klubovima isplaćuje 209 milijuna eura: Lijepo će zaraditi i tri hrvatska kluba, a najviše Dinamo

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

FIFA će plaćati dnevni iznos od 10.950 dolara za svakog od 837 nogometaša na Svjetskom prvenstvu, bez obzira na to koliko su minuta igrali tijekom turnira

13.7.2023.
10:53
Matija Habljak/Pixsell
VOYO logo

FIFA će isplatiti 209 milijuna dolara klubovima čiji su se igrači natjecali na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kataru, objavilo je u četvrtak vrhovno svjetsko nogometno tijelo.

Image
SRDAČAN POZDRAV /

Marcelo Brozović priključio se novim suigračima u Al Nassru: Pogledajte kako je izgledao susret s Ronaldom

Image
SRDAČAN POZDRAV /

Marcelo Brozović priključio se novim suigračima u Al Nassru: Pogledajte kako je izgledao susret s Ronaldom

Isplata će biti izvršena za 440 klubova iz 51 različite zemlje čiji su igrači bili na turniru prošlog studenog i prosinca, koji je osvojila Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA će plaćati dnevni iznos od 10.950 dolara za svakog od 837 nogometaša na Svjetskom prvenstvu, bez obzira na to koliko su minuta igrali tijekom turnira.

Ukupni iznos po igraču dijeli se i raspodjeljuje klubu ili klubovima za koje je igrač bio registriran u dvije godine prije finala u Kataru. To je povećanje u odnosu na 8530 dolara koliko je FIFA platila po igraču na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za SP Katar će ukupno 46 engleskih klubova biti najveći primatelji s ukupnim iznosom od 37.713.297 dolara, a slijede klubovi iz Španjolske, Njemačke, Italije i Francuske.

Manchester City će biti najviše plaćen za jedan klub s iznosom od 4.596.445 dolara, a slijede ga Barcelona (4.538.955 dolara) i Bayern München (4.331.809 dolara).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će tako zaraditi gotovo 1,6 milijuna eura zbog nastupa Dominika Livakovića, Brunu Petkovića, Mislava Oršića, Josipa Šutala i Sadegha Moharramija. Hajduk će dobiti 370.000 eura zbog nastupa Marka Livaje, a Osijek isti iznos za Ivicu Ivušića.

Prema sporazumu koji su ranije ove godine potpisali FIFA i Udruga europskih klubova, 355 milijuna dolara bit će podijeljeno klubovima u okviru programa za Svjetsko prvenstvo 2026. i 2030. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon MMA spektakla godine u zagrebačkog Areni, Fight Nation Championship po drugi put odlazi izvan granica Republike Hrvatske i to opet u Bosnu i Hercegovinu. Finale četvrte sezone ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige očekuje nas u subotu, 22. srpnja, s početkom u 20 sati u Kulturno-sportskom centru Bugojno, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo