Drastična kazna: Kraj Svjetskog prvenstva za osramoćenu zvijezdu!

Najnoviji 'trenutak ludila' urugvajskog nogometaša Luisa Suareza i dalje izaziva komentare diljem svijeta, a ima i onih koji su iskoristili incident za pokretanje nove marketinške kampanje.

26.6.2014.
14:58
VOYO logo

Urugvaj je u utorak u odlučujućem dvoboju skupine D pobijedio Italiju s 1:0 i plasirao se u drugi krug Svjetskog prvenstva, ali sve je to ostalo u sjeni Suareza koji je u jednom trenutku ugrizao za rame suparničkog braniča Giorgija Chiellinija. Da stvar bude gora, to mu je već treći takav napad u karijeri.

Zbog svega toga, FIFA je Suareza suspendirala na četiri mjeseca, što znači da zvijezda Liverpoola za reprezentaciju ne može igrati 9 utakmica. Time je i ovo Svjetskog prvenstvo za njega završeno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/WsWa4X2Rt4A

Inače, irska kladionica Paddy Power, poznata po kontroverznim reklamama, ponudila je originalnu ideju kako riješiti ''problem Suarez''. U Liverpoolu, gradu u čijem istoimenom klubu igra Suarez, osvanuo je tako veliki plakat na kojem je 27-godišnji napadač prikazan - bez zubi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotomontažu prati poruka ''sređeno'', a ispod toga manjim slovima stoji pitanje: Koga će Suarez sljedećega ugristi? Dakako, ako imate ideju, možete se kladiti i na tu opciju...

Luis Suarez kažnjen je od strane Međunarodne nogometne organizacije (FIFA) sa suspenzijom zabrane igranja devet utakmica za reprezentaciju i četiri mjeseca za Liverpool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA-ina suspenzija znači da je za Suareza Svjetskog prvenstvo završeno, te da će zbog nje propustiti prva dva mjeseca nove sezone u engleskoj Premierligi i Ligi prvaka.

Osim suspenzije Suarez je zaradio i novčanu kaznu od 100 tisuća švicarskih franaka i zabranu pristupa stadionu!¨

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Takvo se ponašanje jednostavno ne može tolerirati – rekao je FIFA-in čovjek Claudio Sulsar.

Suarez ima pravo žaliti se na ovu odluku. Engleski nogometni klub Liverpool odbio je komentirati suspenziju koju je Međunarodna nogometna organizacija FIFA izrekla njegovom igraču Luisu Suarezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije je ovog četvrtka FIFA objavila da je Suarez zbog griženja Giorgija Chiellinija (Italija) suspendiran na devet utakmica reprezentacije, te da četiri mjeseca ne smije nastupati za klub.

- Ne želimo ništa komentirati dok ne vidimo kompletno izvješće FIFA-e – rekao je šef liverpulskog kluba Ian Ayre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez je u utakmici 3. kola skupine D Svjetskog prvenstva u Brazilu, u kojem je Urugvaj slavio protiv Italije s 1-0 i prošao u osminu finala, ugrizao Chiellinija, što mu je već treći takav slučaj u njegovoj karijeri. Kao igrač Ajaxa je ugrizao Bakkala, dok je lani isto napravio Ivanoviću.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo