FOTO: / Čudo od zlata izazvalo strku na zagrebačkom aerodromu

Izvorni trofej FIFA-ina Svjetskoga nogometnog prvenstva stigao je u subotu posebnim zrakoplovom u Hrvatsku.

22.2.2014.
14:45
VOYO logo

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb organizirana je dobrodošlica te prvo javno otkrivanje autentičnog FIFA-ina trofeja u prisutstvu visokih državnih, gradskih i sportskih dužnosnika te predstavnika pokrovitelja Coca-Cole.

Prvi put u povijesti FIFA-in impozantni trofej od 18-karatnog zlata moći će vidjeti i hrvatski građani u sklopu izložbe koja će sljedeća dva dana biti postavljena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Izložba se za posjetitelje otvara u nedjelju 23. veljače u 14 sati i traje do ponedjeljka 24. veljače do 20 sati. Sve ljubitelje nogometa i zainteresirane građane očekuje poseban izložbeni postav, hologramske animacije i prikaz povijesnih trenutaka s prethodnih Svjetskih nogometnih prvenstava uz brojne interaktivne i zabavne sadržaje. Svi posjetitelji kao trajnu uspomenu dobit će fotografiju s trofejom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potporu je projektu pružio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a direktor svih reprezentacija Hrvatskoga nogometnog saveza Zorislav Srebrić istaknuo je da je dolazak FIFA-ina trofeja u Hrvatsku veliki nogometni događaj.

"Ponosan sam što je hrvatska nogometna reprezentacija izborila sudjelovanje na najvećem nogometnom natjecanju u svijetu. Gostovanje trofeja u Hrvatskoj dodatna je motivacija da ih potakne na uspjeh. Vjerujem da naši reprezentativci uz potporu hrvatskih navijača, lavovsku borbu na terenu i malo sreće imaju priliku FIFA-inu trofeju doći i bliže od slavne hrvatske nogometne reprezentacije iz '98. godine", rekao je Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih bio je i slavni VatreniGoran Vlaović, koji je 1998. kao član reprezentacije bio jedan od osvajača brončane medalje. Kao ambasador projekta FIFA World Cup Trophy Tour u Hrvatskoj, Vlaović je izjavio:

"Drago mi je da mogu biti dio događanja koje koristeći snagu nogometa povezuje, zabavlja i razveseljuje ljude širom svijeta. Kao netko tko je cijeli život vezan uz nogomet i tko je sudjelovao na Svjetskome nogometnom prvenstvu, iz prve ruke mogu reći da ovaj trofej za svakog nogometaša predstavlja najveći san i ima neprocjenjivu vrijednost. S obzirom na to koliki je broj poklonika i igrača nogometa u svijetu, samo su malobrojni bili u prilici izbliza vidjeti ovaj trofej".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je turneja FIFA-ina trofeja Svjetskoga nogometnog prvenstva najduža do sada. Na prvoj turneji 2006. godine trofej je obišao 28 zemalja, a na ovogodišnjoj čak 90 na šest kontinenata, uključujući i 53 države koje, poput Hrvatske, nikada do sada nisu imale prigodu ugostiti FIFA-in trofej. Tijekom turneje, koja je započela 12. rujna 2013. u Rio de Janeiru, trofej će u devet mjeseci prijeći gotovo 150.000 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo