IZBORNIČE, VIDITE LI OVO? / Upravo bi vam on mogao biti spas u lovu na SP: Čovjek briljira, sad je utrpao hat-trick

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Antonio Mirko Čolak briljirao u Kupu za Malmö

13.10.2021.
23:31
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Antonio-Mirko Čolak odigrao je u srijedu još jednu vrlo zapaženu utakmicu u dresu Malmöa, aktualnog švedskog prvaka i sudionika Lige prvaka, po prvi put u klupskoj povijesti.

Image
HRVATSKI HIT NAPADAČ NAJBOLJI JE STRIJELAC LIGE PRVAKA /

Čolak nije mogao zadržati emocije: 'Cijeli život sam sanjao o ovome, ludo je, plačem...'

Image
HRVATSKI HIT NAPADAČ NAJBOLJI JE STRIJELAC LIGE PRVAKA /

Čolak nije mogao zadržati emocije: 'Cijeli život sam sanjao o ovome, ludo je, plačem...'

Čolak najbolji igrač

U ogledu 2. kola švedskog Kupa Malmö je bio uvjerljiv te je s 5-1 pobijedio Onsalu, a najbolji igrač na terenu bio je hrvatski napadač. U 9. i 19. minuti je postigao prva dva pogotka, dok je u 67. zaključio niz golova svoje momčadi te je postavio konačnih 5-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je na 10 ligaških golova

Podsjetimo i kako je Čolak zapažen od samog početka švedske Allsvenskan lige. Trenutačno je na deset ligaških golova te se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice strijelaca, dok je njegov Malmö treći na ljestvici i ima tri boda manje od vodećeg dvojca (Djurgarden i AIK Stockholm).

Za spomenuti kako je izbornik Zlatko Dalić zabrinut zbog neefikasnosti a rješenje problema u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice za SP protiv Malte u gostima i Rusije na Poljudu mogao bi biti upravo Antonio Mirko Čolak. On je u ovoj sezoni ukupno u svim natjecanjima zabio 14 golova, od toga 5 u kvalifikacijama za natjecanje po skupinama u Ligi prvaka. Od toga su dva srušila Glasgow Rangers na Hampden Parku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Čolak srušio Rangers na Ibroxu u 3. pretkolu Lige prvaka.

Zlatko Dalić za Net.hr: 'Nedostaje taj jedan napadač koji će zabijati sve te situacije'

"Ovaj način na koji igramo nama donosi puno šansi. Ono što je dobro je da se radi puno rotacija u napadu i iz toga se rađaju prilike. Naravno da nam nedostaje taj jedan napadač koji će zabijati sve te situacije. Kramarića kad ide on sve zabija. Svaki otpadak, svaku situaciju. Sad nije u golgeterskoj formi, iako igra dobro, iako radi za ekipu. Puno trči, puno otvara, puno stvara prostora u igru, ulazi u šesnaesterac. Nadam se da će ga krenuti u budućnosti", kazao nam je u utorak u razgovoru Zlatko Dalić koji je Mirku Čolaku za Cipar i Slovačku uručio pretpoziv.

Hrvatska i dalje ima sve u svojim rukama ali vuku se repovi i izbornika muke dva problema: Kako brojne šanse pretvoriti u pogodak i nakon puno promjena u ovim kvalifikacijama doći do standardnih 11? Upravo bi Čolak mogao brojne šanse pretvoriti u pogodak. Ako ovako nastavi, sigurno će dobiti poziv za finiš kvalifikacija. Mora!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo