FANTASTIČAN VIKEND: / U Rijeci je sve spremno za veliko slavlje, Modrić lovi prvi naslov u Primeri

Image
Foto: PIXSELL/AFP
20.5.2017.
8:00
PIXSELL/AFP
VOYO logo

SUBOTA

Gimnastika: Svjetski kup u Osijeku (17)

Grad Osijek je po deveti put domaćin gimnastičkog Grand Prix Challenge Cupa iz serije Svjetskog kupa. Nakon dva kvalifikacijska dana u subotu i nedjelju su na rasporedu finalne vježbe. Osijek je prvi put ugostio Svjetski kup 2009. godine, a koliko je grad na Dravi prepoznat u gimnastičkom svijetu pokazuje podatak kako su ove godine prijavljeni natjecatelji iz 33 zemlje svijeta. Hrvatska u dvorani Gradski vrt ima osam aduta: u ženskoj konkurenciji će nas predstavljati Ana Đerek (parter i greda), Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok) te Ana Poščić (parter), dok u muškom dijelu programa nastupaju Robert Seligman i Matija Baron na konju s hvataljkama te Marijo Možnik i Tin Srbić na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Hajduk – Inter (19)

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajdukovci love treće mjesto

Nogometaši Hajduka nastavljaju utrku s Osijekom za treće mjesto u hrvatskom prvenstvu. Ove subote u goste im dolazi rasterećeni Inter koji je u prošlom kolu i teoretski osigurao ostanak u ligi. Hajdukovci su nakon pet uzastopnih pobjeda ipak malo pali u formi pa su tako najprije poraženi od vodeće Rijeke (0-2), a u utorak pred vlastitim navijačima nisu uspjeli svladati Lokomotivu (1-1). U ovoj su utakmici Splićani ipak izraziti favoriti, ove su sezone dvaput svladali Zaprešićane i jednom odigrali neodlučeno, a na Poljudu bi sve osim njihova tri boda bilo iznenađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NEDJELJA

Nogomet: Osijek – Dinamo (17)

Nogometaši Dinama milimetar su od gubitka trona na kojem su bili 11 uzastopnih sezona. Sve nade sada polažu u eventualnu senzaciju Cibalije na Rujevici, ali prije toga oni moraju svladati Osijek u Gradskom vrtu što nije nimalo lagan zadatak. Osječani se s Hajdukom bore za treće mjesto i ova im je utakmica iznimno važna. U prvom dijelu sezone Dinamo je slaviou Gradskom vrtu, ali ne treba zaboraviti ni da je izgubio od Osijeka na svome Maksimiru. U svakom slučaju, pred nama je vjerojatno vrlo neizvjesna i zanimljiva utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Rijeka – Cibalia (19)

Pred nogometašima Rijeke je dan koji bi mogao ući u povijest kluba. Ono što im nije uspjelo prije 18 godina kada su u posljednjem kolu ostali bez naslova, Riječani mogu 'ispraviti' ove nedjelje - pobjeda protiv pretposljednje Cibalije osigurava im prvi naslov prvaka u povijesti. Rujevica će biti puna, navijači Rijeke su na nogama, cijeli grad je u euforiji. Neće u takvoj situaciji biti lako igrati Kekovim nogometašima, ali razlika u kvaliteti između dviju momčadi je toliko velika da bi doista bilo šokantno da Vinkovčani uzmu bodove na Kvarneru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogomet: Malaga – Real Madrid (20)

Image

Cristiano Ronaldo

Španjolska liga došla je do posljednjeg kola, a prvaka još uvijek ne znamo. Istina, nogometaši Real Madrida su se nakon pobjede protiv Celte u srijedu sasvim približili naslovu, ali za njegovu potvrdu im treba najmanje bod na gostovanju kod Malage u zadnjem kolu. Kraljevi čekaju naslov španjolskog prvaka od 2012. godine, motiv im je ogroman, ali gostovanje u Malagi vjerojatno neće biti nimalo ugodno. Andalužani su u sjajnoj formi, imaju šest pobjeda u posljednjih osam kola, a pred svojim su navijačima nedavno srušili i Barcelonu (2-0). Mogu li iznenaditi i Modrića i društvo i gurnuti Katalonce prema naslovu, saznat ćemo u večernjim satima nedjelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo