VATRENIMA JE OVO JAKO VAŽNO / Evo što međusobni okršaj Italije i Portugala u playoffu za SP znači za Hrvatsku

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Što se Hrvatske u ovoj priči tiče, okršaj Portugala i Italije izvrsna je stvar za reprezentaciju

26.11.2021.
18:45
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U petak je u Zurichu obavljen ždrijeb dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a najzanimljivije bi trebalo biti u skupini C u koju su uvršteni aktualni europski prvaci Talijani u europski prvaci iz 2016. Portugalci. Uz Italiju i Portugal u tom dijelu ždrijeba za jedno mjesto koje vodi u Katar borit će se još Sjeverna Makedonija i Turska.

Italija i Portugal su bili postavljeni kao nositelji te će biti domaćini u polufinalu 24. ožujka, Italija će dočekati Sjevernu Makedoniju, a Portugal Tursku. Pobjednici tih dvoboja će pet dana kasnije igrati finale, a domaćin će biti pobjednik susreta Portugal - Turska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupinu A svrstani su Škotska, Wales, Ukrajina i Austrija. U polufinalima će igrati Škotska - Ukrajina i Wales - Austrija, a pobjednici tih susreta igrat će finale u kojem će domaćin biti pobjednik utakmice Wales - Austrija.

U skupini B su Rusija, Švedska, Poljska i Češka, u polufinalima će igrati Rusija - Poljska i Švedska - Češka, a u finalu će domaćin biti pobjednik utakmice Rusija - Poljska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što sraz Italije i Portugala znači za Hrvatsku?

Što se Hrvatske u ovoj priči tiče, okršaj Portugala i Italije izvrsna je stvar za reprezentaciju. Hrvatska je izborila izravan plasman na SP, ali još uvijek ne zna u kojoj će jakosnoj skupini biti u vrijeme ždrijeba u ožujku sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska pleše po rubu druge i treće jakosne skupine, koja se određuje prema FIFA-inu koeficijentu, a Italija i Portugal su ispred Hrvatske. Ispadanjem jedne od tih dvaju bolje rangiranih ekipa iz natjecanja dalo bi veće šanse Hrvatskoj da ostane u drugoj jakosnoj skupini. Hrvatska sada ima ogromne šanse završiti u drugoj jakosnoj skupini, a to znači da će izbjeći neke od najjačih reprezentacija svijeta koje se nalaze u istom potu, poput Nizozemske, Njemačke, Meksika, Danske...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo