EVO, PA KAKVA JE SAD OVO KRITIKA? / Bayernova legenda u isto vrijeme brani i potkopava Niku Kovača

Image
Foto: Profiemdia

Effenberg je jedan od rijetkih koji je u ovom trenutku odlučio braniti Kovača

1.11.2019.
22:58
Profiemdia
VOYO logo

Legendarni kapetan Bayerna, a sadašnji trener njemačkog trećeligaša, Uerdingena, Stefan Effenberg, u svojoj je posljednjoj kolumni za Bild odlučio komentirati Niku Kovača i njegov rad na klupi bavarskog diva.

Effenberg je jedan od rijetkih koji je u ovom trenutku, kada je Bayern ponovo u mini-krizi, odlučio braniti hrvatskog trenera. Kazao je kako ljudi nisu svjesni da se Kovač nalazi u jako teškoj situaciji jer mu je dosta igrača ozlijeđeno, te da mu igraju nogometaši koji gotovo cijelu prošlu seznonu nisu bili u formi, poput Coutinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Niko Kovac the Bayern Munich manager Tottenham Hotspur v Bayern Munich, UEFA Champions League, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 01/10/2019, Image: 475018264, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial use only, Model Release: no, Credit line: REX / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brani Hrvata

"Neću dijeliti nikakve savjete iz pozicije u kojoj se nalazim. Imam dovoljno posla u Uerdingenu, ali meni je prilično jasno da Bayern ne bi trebao više dovoditi igrače koji nisu u natjecateljskom ritmu. Prvenstveno tu mislim na Coutinha", piše Effenberg, ali zatim na neki način amnestira Kovača uz obrazloženje kako mu je sigurno teško bez Ribberyja i Robbena, te da je zbog povreda Sulea i Hernandeza ostao bez ključnih igrača u obrani.

"Situacija nije ni približno onakva kakva bi trebala biti. Pretjerana očekivanja se stavljaju pred Kovača. Dodao bih tome da Coutinho jedva da je igrao prošle sezone i još traži pravi ritam", misli to Effenberg, pa onda okreće priču i zapravo na neki način kritizira Kovača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac looks at the UEFA Champions League group B football match between Olympiacos FC and FC Bayern Munchen on October 22, 2019 at the Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus near Athens, on October 22, 2019., Image: 478429441, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Kovač njih mora igrati

Objasnio je zašto Kovač mora uvijek u momčadi imati Lewandowaskog, Neuera, Kimmicha i Mullera.

"Robert Lewandowski, koji u ovom trenutku zabija skoro svaku utakmicu, i Thomas Muller, koji uvijek isporuči kad mu se da minutaža. Uz njih dvojicu tu je i Manuel Neuer, koji je konzistentan cijele sezone, kao i Joshua Kimmich, koji je uspješno napravio skok u karijeri i postao pravi lider momčadi", napisao je to Effenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavimo još stvari u kontektst. Posljednjih se tjedana digla cijela hajka na Kovača jer limitira minutažu Mulleru, napali su Hrvata zbog toga i mediji i navijači, čak i njegovi igrači, a na koncu i manje više sve klupske legende. Iako brani Kovača, sada se kritičarima ipak priključio i Effenberg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo