TURNIR ZA SJEĆANJE / Evo koje će mjesto na FIFA-inoj ljestvici zauzeti Vatreni nakon SP-a! Možemo jako visoko

Image
Foto: Profimedia.hr

Mnogo je utakmica odigrano u proteklih mjesec dana tako da će na FIFA-inoj ljestvici doći do znatnijih promjena, a naš fokus je naravno na Vatrene

15.12.2022.
13:25
Profimedia.hr
VOYO logo

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru se približilo svom završetku. Ostale su tek dvije utakmice i podjela medalja najboljima.

Prije Mundijala na vrhu tablice koju formira FIFA bio je Brazil s 15-ak bodova prednosti pred drugoplasiranom Belgijom i 67 bodova viška ispred treće Argentine. U top pet su se nalazili još drugi finalist Francuska i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VATRENI U TEŠKOJ GRUPI /

Provjerili smo koja je grupa na SP-u najjača prema FIFA-i: Rezultat je krajnje neočekivan

Image
VATRENI U TEŠKOJ GRUPI /

Provjerili smo koja je grupa na SP-u najjača prema FIFA-i: Rezultat je krajnje neočekivan

Hrvatska je na ljestvici držala 12. mjesto smještena između Njemačke i Meksika. Od reprezentacija koje su se pojavile na SP-u najslabije je bila plasirana Gana, a najbolje plasirana selekcija koja se nije plasirala na Mundijal je bila Italija koja je držala šestu poziciju.

Vatreni na rubu top 10

Mnogo je utakmica odigrano u proteklih mjesec dana tako da će na FIFA-inoj ljestvici doći do znatnijih promjena, a naš fokus je naravno na Vatrene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni su još jednom iznenadili nogometni svijet svojim plasmanom u polufinale gdje ih je zaustavila Argentina no još im je ostao dvoboj za treće mjesto protiv Maroka koji je prije SP zauzimao 22. poziciju.

Profesor sportske ekonomike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, Tomislav Globan dao si je truda i izračunao koju će poziciju Vatreni držati nakon ažuriranja FIFA-ine ljestvice. Mnogo toga, naravno, ovisi o ishodu ogleda protiv Maroka, a situacija je sljedeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Vatreni pobijede u regularnom dijelu utakmice ili pak nakon produžetaka zauzet će 7. mjesto na FIFA-inoj ljestvici dok će Maroko biti 11. Ako do pobjede Dalićeva momčad dođe u svom stilu, nakon penala, Hrvatska će biti osma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobijedi li Maroko u 90 ili 120 minuta oni će biti osmi, a Vatreni bi u tom slučaju bili deseti. Padnu li Vatreni nakon penala ostali bi na poziciji koju drže trenutno na neformalnoj tablici odnosno ostali bi deveti.

Zanimljiv je i nered na samom vrhu. Ode li finale do penala, prvoplasirana reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici bit će – Brazil. Riješi li se sve u 90 ili 120 minuta na vrhu će biti novi svjetski prvak, a poraženi će se smjestiti iza Brazila na treće mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zgodno je spomenuti da otkad je ustanovljena ova tablica, reprezentacija koja je držala prvo mjesto prije Mundijala nikad nije postala svjetski prvak. Za produženje te tradicije ovog se puta pobrinula Hrvatska.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo