Jadan Kelava: Pogledajte kako su ga 'razvalili'

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, ujedno i kapetan Seville, poveo je pogotkom svoju momčad do preokreta protiv poljskog Slask Wroclawa (4:1) u prvom ogledu 4. pretkola Europa lige.

23.8.2013.
9:18
VOYO logo

U 36. minuti je Rakitić iz slobodnog udarca izjednačio na 1:1, a španjolska je momčad dokrajčila suparnika u drugom dijelu kada je postigla tri pogotka. No, treba reći da je Sevilla posljednja tri pogotka na utakmici zabila dok je imala igrača više. U 55. je minuti isključen Brazilac iz Slaska, Dudu Paraiba.

Marco Paixao je doveo u 16. minuti Slask u vodstvo, inače momčad koja u uvodna četiri kola poljskog prvenstva nije ostvarila niti jednu pobjedu. Od tog se šoka igrači Seville nisu oporavili više od pola sata. Najbolju je priliku imao baš Rakitić u 20. minuti iz slobodnog udarca, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, prevario ga je Rakitić u 36. kada je iskosa ubacio loptu u šesnaesterac. Ona je padala negdje između svih igrača i vratara, te na kraju nitko nije reagirao na nju, a lopta je završila u mreži.

http://videos.sapo.pt/playhtml?file=http://rd3.videos.sapo.pt/6zcvLGfZf7BffrCJ2U3r/mov/1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je u nastavku Nijemac Marko Marin zabio dva, a Francuz Kevin Gameiro jedan (nakon kornera kojeg je isto izveo Rakitić) pogodak za, na kraju, uvjerljivu pobjedu sastava iz Andaluzije.

Hrvatski vratar Ivan Kelava nije se dobro proveo te je donedavni vratar Dinama tri puta morao po loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/om5gWYowGVw

Slovan iz Libereca je režirao jedno od većih iznenađenja, te je na Friuli stadionu pobijedio favorizirani Udinese 3:1. Hrvatski nogometaš Renato Kelić je odigrao svih 90 minuta za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rybalka je pogotkom donio prednost svojoj momčadi u 16. minuti, a za Udinese je izjednačio Gabriel Silva u 35. minuti. No, u nastavku su gosti postigli još dva gola i time sasvim približili Slovan jednoj od skupina Europa lige.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo