ERIC CANTONA PRESTAO JE IGRATI NOGOMET PRIJE VIŠE OD 20 GODINA: / Tada je dobio ovo dirljivo pismo od Fergusona

Image
Foto: AFP

Prije više od 20 godina nogomet je napustio legendarni francuski napadač

6.8.2018.
8:31
AFP
VOYO logo

Eric Cantona imao je samo 30 godina kada je, neočekivano, završio svoju profesionalnu karijeru. Francuz je posljednjih pet godina proveo u dresu Manchester Uniteda, gdje je postao kultna figura i ljubimac navijača sa Old Trafforda. U dresu Uniteda odigrao je 143 utakmice i postigao 64 pogotka te osvojio četiri titule prvaka Engleske i dva FA kupa.

Nakon što je, nenadano, objavio da napušta United i nogomet, dobio je pismo sa dirljivom porukom od njegovog tadašnjeg trenera, Alexa Fergusona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ferguson se u pismo zahvalio Cantoni za sve što je napravio za United, ukratko mu opisao kako je prošla pred sezona i poručio mu da je uvijek dobrodošao nazad u Manchester, kao bivši igrač i prijatelj. "Uvijek si dobrodošao ovdje i ukoliko nenajavljeno dođeš na šalicu čaja, bez fanfara, to bi mi značilo više nego bilo što drugo na svijetu", napisao je Ferguson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Eriče, znaš gdje se nalazim i sada kada više nisi jedan od mojih igrača, nadam se da si svjestan da si jedan od mojih prijatelja", zaključi je Ferguson. Pismo u cjelosti možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo