KAKO ORIGINALNO / Englezi su se malo poigrali pa su složili najjaču momčad 'moderne' Jugoslavije: 'Balkanska briljantnost'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Daily Mail je složio svojih prvih 11 'moderne Jugoslavije'

13.2.2023.
11:11
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U nedostatku drugih, ozbiljnijih vijesti, strani se mediji često vole poigrati pa slagati reprezentaciju Jugoslavije. "Što bi bilo, kad bi bilo" postave slažu se u nogometu, košarci, rukometu, a najčešće pitanje nakon svega je: "Bi li mogli postati svjetski prvaci?"

Image
PRED UTAKMICU SEZONE /

Nevolje u raju, Mbappe želi otići, a Neymar se tuče s direktorom: Igrači su jedva zaustavili veći sukob u svlačionici

Image
PRED UTAKMICU SEZONE /

Nevolje u raju, Mbappe želi otići, a Neymar se tuče s direktorom: Igrači su jedva zaustavili veći sukob u svlačionici

Istu stvar sada je napravio engleski list Daily Mail, koji je složio idealnih 11 bivše Jugoslavije. U najjačoj momčadi "moderne Jugoslavije" Englezi su našli mjesta za čak četiri Hrvata: Luku Modrića, Matea Kovačića, Ivan Perišića i Joška Gvardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom izmišljenom sastavu našlo se mjesta za četiri igrača Srbije, jednog igrača Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol danas slavi 21. rođendan.

Svjetski prvaci?

"Balkanska briljantnost. Realova legenda Modrić, najpoželjniji stoper Joško Gvardiol i najbolji vratar Jan Oblak dolaze iz iste regije. Bi li moderna Jugoslavija bila svjetski prvak?", pitaju se u Daily Mailu. Englezi su posebno istaknuli kvalitete mladog Gvardiola pa hvale iskusnog Modrića i Kovačića. Potom su istaknuli i važnost Perišića u svim uspjesima hrvatskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljih 11 "moderne Jugoslavije" Daily Mail postavio je u formaciju 3-5-2, a na vratima je sjajni golman Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak. U obrani su Crnogorac Stefan Savić, također igrač Atletica, naš Gvardiol iz RB Leipziga te srpski reprezentativac iz Fiorentine Nikola Milenković.

Image
Foto: Profimedia

U veznoj liniji postavili su dva srpska reprezentativca te tri Hrvata. Dušan Tadić iz Ajaxa bi krenuo desno, pokraj njega su se našli Modrić, Kovačić i reprezentativni kolega i igrač Lazija Sergej Milinković-Savić, dok je na lijevoj strani naš Perišić. U napadu su rezervirali mjesto za srpskog napadača Stare dame Dušana Vlahovića te legendu BiH nogometa Edina Džeku, koji nastupa za Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetili su Englezi i na uspjehe bivše Jugoslavije: Polufinala SP-a 1930. i 1962. godine te dvostruko finale EP-a 1960. i 1968. godine. Hrvatska je pak od svoje samostalnosti osvojila čak tri medalje: Broncu 1998. i 2022. godine te srebro iz 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo