ENGLEZI RAZOČARALI VATRENE: / Velšani uništili Ruse, Bale ušao u ugledno društvo

Image

Engleska je pobjedom mogla osigurati Hrvatskoj plasman u osminu finala.

20.6.2016.
20:06
VOYO logo

U utakmici 3. kola skupine B na EURU Slovačka i Engleska su u Saint-Etienneu igrali 0-0.

Ovakvim ishodom Engleska je osigurala plasman u osminu finala kao drugoplasirana reprezentacija u skupini s pet bodova, dok je Slovačka završila natjecanje na trećem mjestu s četiri boda, te je također nadomak plasmana među 16 najboljih. Prvo je mjesto sa šest bodova osvojio Wales, koji je u Toulouseu sa 3-0 svladao Rusiju, dok je Rusija tim visokim porazom završila natjecanje na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest novih igrača

Engleski izbornik RoyHodgson u početnu je postavu uvrstio čak šest novih igrača u odnosu na početni sastav protiv Walesa, kapetana Rooneya zamijenio je Henderson, a svoje mjesto u početnom sastavu pronašli su još Clyne, Bertrand, Wilshere, Lallana i Vardy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, usprkos terenskoj dominaciji Engleska u prvih 45 minuta nije uspjela pronaći put do slovačke mreže. Prvi put Englezi su zaprijetili u 9. minuti kada je Vardy glavom spustio loptu u srce kaznenog prostora, ali Sturridge nije uspio doći do lopte. U 17. minuti Vardy je uspio nakon dugog sprinta uputiti dobar udarac, no slovački vratar Kozačik bio je siguran u intervenciji, baš kao i u 33. minuti kada je Lallana snažno pucao sa 10-ak metara nakon prodora Clynea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog poluvremena Slovačka je mogla kazniti Englesku za promašaje, Smalling je vrlo loše reagirao u svom kaznenom prostoru, pokušao je prsima spustiti loptu u naručje svom vrataru Hartu, ali to je učinio slabo, pa je Mak umalo presjekao to dodavanje što bi sigurno rezultiralo golom. U istoj 53. minuti Engleska je također imala priliku, Sturridge je uputio okomitu loptu u kazneni prostor, Clyne se ubacio iza slovačke obrane, ali i njega je zaustavio Kozačik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju prigodu za Englesku imao je Alli i to samo minutu nakon ulaska na teren. Henderson je u 61. minuti još jednom probio desni bok i prebacio loptu na drugu vratnicu gdje je natrčao Alli, no njegov pokušaj Škrtel je izbio s gol-linije.

Do kraja utakmice izgledalo je kako oba sastava samo čekaju kraj s obzirom da remi gotovo sigurno i jednima i drugima osigurava prolazak dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wales razbio Rusiju

S druge strane velški nogometaši pobijedili su Rusiju s 3-0 (2-0) i plasirali se u osminu finala u svom prvom nastupu na ovom natjecanju.

Pogotke su za Velšane dali Aaron Ramsey (11), Neill Taylor (20) i Gareth Bale (67).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gareth Bale i društvo su lakše od očekivanoga pobijedili Ruse i osigurali povijesni plasman u osminu finala u svom debitantskom nastupu na europskom natjecanju. Rusi su primili rane pogotke i dokraja utakmice nisu pronašli načina kako odgovoriti na velšku igru, te sljedeći domaćini Svjetskog prvenstva EURO napuštaju kao zadnji u skupini sam samo jednim osvojenim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već nakon prvih 20 minuta Velšani su vodili s 2-0. U 11. minuti Joe Allen je oduzeo loptu i potom precizno pronašao Ramseya koji s lakoćom prebacuje Akinfejeva. Rusi se nisu ni snašli, a u 20. minuti uslijedio je novi šok. U sličnoj situaciji kao kod prvog gola ruska obrana je izašla visoko, a Bale je, uz pomoć Širokova, proslijedio loptu do braniča Taylora, čiji prvi udarac vratar Akinfejev brani, no ne i drugi. Velšani su dokraja prvog dijela još nekoliko puta priprijetili, dok su Rusi bili potpuno bezopasni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 67. minuti Velšani su zabili i treći gol i to nakon kombinacije njihovih najboljih igrača Ramseya i Balea. Napadač Reala je ostao sam ispred Akinfejeva i lako je postigao svoj treći gol na EURU.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA - WALES 0-3

RUSIJA: Akinfeev; Smolnikov, Ignjaševič, Berezutski, Kombarov; Glušakov, Mamaev, Smolov, Širokov; Kokorin, Dzyuba.

WALES: Hennessey; Chester, Williams, Davies; Gunter, Allen, Ledley, Taylor, Ramsey; Bale; Vokes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ENGLESKA - SLOVAČKA 0-0

ENGLESKA: Hart; Clyne, Smalling, Cahill, Bertrand; Dier, Henderson, Wilshere; Lallana, Vardy, Sturridge

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SLOVAČKA: Kozačik; Pekarik, Škrtel, Durica, Hubočan; Pečovsky, Kucka, Hamšik; Mak, Weiss, Duda


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83 ' Sve je manje nade da će biti golova na utakmici Engleske i Slovačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - GOOL Wales je poveo 3:0. Bale se upisao u strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

61 ' Samo što je ušao u igru Alli je zaprijetio, ali je Škrtel njegov udarac odbio u korner.

55' - Slovaci su proigrali u nastavku. Weiss je sada zaprijetio Hartu.

53 ' Chris Smlling je pogriješio neoprezno vraćajući loptu svome vrataru. Mak se nenadano našau u prilici, ali je Hart ipak uspio izbiti loptu ispred njega.

52 ' - Joe Hart je prvi put morao reagirati.

46' - Utakmice su se nastavile.

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

44' - Vrlo lijepo lijevom nogom iz voleja tukao je Henderson, obrana mu je izblokirala udarac.

33' - Lallana je odlično tukao s 12-13 metara, opet je Kozačik sjajno obranio.

30' - Engleska dominira protiv Slovečke i pitanje je vremena kada će zabiti gol.

20' - GOOL Wales je povisio protiv Rusije. Taylor je zabio iz blizine nakon što mu se lopta dosta sretno odbila nakon što je vratar zaustavio njegov prvi udarac iz neposredne blizine.

17' - Prva velika prilika za gol. Vardy se sjurio prema Kozačiku, tukao je prema golu, ali je slovački vratar odlično reagirao.

11' - GOOL Wales je poveo golom Ramseya!

9' . Opet se zahuktalo pred vratima Slovačke. Vardy i Sturridge su kombinirali.

5' - Vardy je tukao koljenom, lopta je otišla malo iznad gola.

1' - Počela je utakmica.

0' - Engleski izbornik Roy Hodgson ostavio je na klupi kapetana Rooneyja, Allija i Kanea, a u sastavu su Henderson, Wilshere i Vardy.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo