VATRENI ĆE ZBOG NJEGA IMATI NOĆNE MORE / Gotovo je nevjerojatno što je monstruozni Phillips uspio napraviti protiv Hrvatske

Image
Foto: Profimedia

Phillips je protiv Hrvatske odigrao besprijekorno i kada se sve sumira bio je igrač utakmice

13.6.2021.
18:15
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija 0-1 porazom od Engleske na Wembleyu započela je svoj nastup u skupini D na EURU. Strijelac jedinog gola bio je Raheem Sterling u 57. minuti i to nakon fantastičnog prodora i progiravanja veznjaka Kalvina Phillipsa.

Engleski vezni red nametnuo se hrvatskom te preselio težište igre na polovicu terena koja je pripadala našim igračima, pa je u prvih pola sata lopta gotovo 70 posto vremena bila u nogama engleskih igrača, a upravo je Phillips bio jedan od glavnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleska je povela početkom drugog dijela i to nakon izvanserijske akcije Phillipsa. Stoper John Stones je okomitom loptom pronašao fantastičnog Philipsa, ovaj je iskoristio loše uklizavanje Joška Gvardiola, a zatim i katastrofalno postavljanje Duje Ćaleta-Cara, osvojio 15-ak metara i zatim uputio loptu u for prema Sterlingu. Engleski napadač je odmah po ulasku u kazneni prostor pucao i svladao Dominika Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zastrašujući Phillips

Phillips je protiv Hrvatske odigrao besprijekorno i kada se sve sumira bio je igrač utakmice. U slučaju da niste primijetili što je sve napravio, statistika otkriva da je bio uistinu zastrašujuće dobar.

Phillips je na kraju imao 100 posto točnost udarca, 100 posto točne duge lopte, 100 posto točna proigravanja u prostor, 94 posto točna dodavanja, 44 dodira s loptom, sedam povraćenih lopti, dva uspješna pokušaja prolaska, jednu presječenu loptu, jednu stvorenu šansu, jedan udarac na gol i jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detektirali su Phillipsovu igru i na BBC-ju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doista, danas igra kao da je Pirlo iz Yorkshirea. Phillips je naš najbolji čovjek na terenu protiv Hrvatske. Neumorni trkač i savršeni dodavač je akcijom u kojoj je kombinirao upravo ove dvije vrline donio pobjedu", vele na BBC-ju.

Chris Waddle, slavni engleski nogometaš i komentator BBC-ja izjavio je sljedeće: "Phillips je bio najbolji igrač utakmice, a njegova akcija za gol fantastična".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo