'Ubojica' divova / EKSKLUZIVNO Životnu priču Dinamovog junaka ispričali su za RTL Oršićev otac i razrednik: 'Školu je podredio nogometu'

Image

Igrao je u Italiji, Kini, Koreji, ali za Mislava ovdje je sve počelo. U zagrebačkom naselju Špansko je odrastao - tu i dan danas živi. A Špansko zna prirediti tulum za pamćenje. Malo se spavalo, dojmovi su još svježi. Ponosni su što je Mislav Oršić - njihov

7.9.2022.
21:19
VOYO logo

Zagrebački Dinamo je u utorak navečer perfektnom partijom matirao favorizirani i bogati londonski Chelsea. Modri su kreirali najveću senzaciju prvog kola Lige prvaka, a njihova pobjeda protiv višestruko skuplje engleske momčadi zasigurno je odjeknula diljem starog kontinenta te će ovaj podvig zasigurno podići cijenu Dinamovim igračima.

Jedan od onih koje klubovi iz najvećih europskih liga već nekoliko godina imaju na oku je i strijelac jedinog pogotka na susretu, junak koji je bacio Maksimir u trans - Mislav Oršić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali on je odan Dinamu i svom kvartu u kojem je odrastao i u kojem i dalje živi.

Image
Čeferin, Jandroković i brojna poznata lica /

Zvone Boban se vratio na Maksimir: Provjerite u čijem društvu legenda gleda utakmicu

Image
Čeferin, Jandroković i brojna poznata lica /

Zvone Boban se vratio na Maksimir: Provjerite u čijem društvu legenda gleda utakmicu

'Mama mu piše na emociju, ja ne'

"Za svaku utakmicu se isto pripremam, ali jednostavno kad je ovakva atmosfera i kad izađeš na zagrijavanje, kad je pun cijeli stadion, potpuno je drugačiji osjećaj, vadiš više iz sebe nego što misliš da možeš", kazao je Dinamov 'ubojica divova' nakon još jednog golemog trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na junaka Zagreba i cjelokupnog modrog puka najponosniji su, naravno, njegovi roditelji, a s tatom Marijanom pričala je RTL-ova Maja Oštro Flis.

"Ja ga nikad neću zvat poslije utakmice, niti išta, ja mu pošaljem poruku jer znam da ga milijuni zovu i napišem mu da me nazove kad bude imao vremena. Mama mu piše na emociju, ja ne. Ja više kažem dobio si nove kopačke žute boje, žutu boju obožava. S njima sad bolje igraš, ja više na šalu idem. A mama mu piše svašta, ono što i ja ne smijem", uz smijeh nam prepričava Marijan Oršić, Mislavom otac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je uvijek važno biti s dvije noge čvrsto na zemlji - učili su ga od malih nogu. Glavna igračka mu je bila lopta, a najveći san igrati na Maksimiru.

'On kad je došao u moj razred, odmah je sjeo u zadnju klupu'

"Njemu je prvenstveno bila lopta, a onda škola. Nju je podredio nogometu. Ali on je rekao da će nogomet igrat i da će od nogometa živjet i evo želja mu se ispunila", priča otac maksimirskog junaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političar, Dinamovac - i Mislavov bivši razrednik - Marko Sladoljev - Oršićev je obožavatelj broj jedan.

"On kad je došao u moj razred, odmah je sjeo u zadnju klupu, bio je skroman, povučen dečko, ono što sam ja vidio u njemu, upornosti, imao je jako puno velikih obveza već u osmom razredu. Viđam ga kad šeće svoju dječicu, ali ne želim ga puno smetat jer ga svi salijeću, za fotkanje", priča nam Sladoljev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je u Italiji, Kini, Koreji, ali za Mislava ovdje je sve počelo. U zagrebačkom naselju Špansko je odrastao - tu i dan danas živi. A Špansko zna prirediti tulum za pamćenje. Malo se spavalo, dojmovi su još svježi. Ponosni su što je Mislav Oršić - njihov.

Talent koji vrijedi 10 milijuna eura - sedam puta manje od igrača Chelsea, Raheema Sterlinga. Ali, znamo da nije u šoldima sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo