EDUARDO NAJAVIO OGLED HRVATSKE I GRČKE: / Golgeter u kojeg smo godinama polagali nade poslao poruku upozorenja Vatrenima

Image

Brazilski sportski dnevnik Lance!

19.10.2017.
16:41
VOYO logo

Treći strijelac vječne liste najboljih golgetera koji su odjenuli dres hrvatske izabrane vrste (64 utakmice, 29 pogodaka) pritom je analizirao mogućnosti Vatrenih da se dokopaju Svjetskog prvenstva sljedeće godine, nakon što ih je ždrijeb spojio s izabranom vrstom Grčke u dodatnim kvalifikacijama za odlazak u Rusiju sljedeće godine.

"Uvijek sam na strani Hrvatske, reprezentacije koja zaslužuje poštovanje u konkurenciji europskih momčadi. Od neovisnosti svoje države, hrvatska reprezentacija propustila je tek dva velika međunarodna natjecanja, Euro 2000 i Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Hrvatska je uvijek u krugu favorita skupine u kojoj se nalazi", educirao je Eduardo čitalačku publiku u Brazilu, dodao da je Hrvatska favorit i u ogledima protiv Grčke, ali i upozorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je bliže pobjedi, Grčka je momčad koja igra dosadan nogomet. Igrao sam protiv njih u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, u prvoj smo utakmici remizirali kod kuće, u drugoj izgubili 0-2. Imaju mentalitet kakav su imali i 2004. godine kad su preko Portugala osvojili europski naslov."

Naravno da je Eduardo upoznat sa snagom reprezentacije čiji je član bio od 2004. do 2014. i Svjetskog prvenstva u njegovom domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je imala sjajne igrače i kad sam ja počeo igrati za nacionalnu momčad, prije nekih deset, dvanaest godina. Sačinjavaju je igrači iz elitnih europskih klubova kao što su Real Madrid, Barcelona, Juventus, Liverpool... Ipak, u utakmicama odluke nešto manjka, hrvatska reprezentacija tada se muči. Dobar je primjer Svjetsko prvenstvo. Odigrali smo odličnu utakmicu protiv Brazila, pobijedili Kamerun, a potom upisali poraz od Meksika, reprezentacije koja je imenima i kvalitetom inferiorna našem timu. Slično je bilo i na Euru 2016. na kojem je upisana pobjeda protiv Španjolske i osvojeno prvo mjesto u skupini, pa je uslijedila utakmica osmine finala protiv Portugala. Cristiano Ronaldo je opalio u produžetku, golman obranio, a Quaresma zabio nakon odbijanca. To su detalji koji rade razliku", podsjetio je Eduardo u zaključku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo