EDUARDO I SAMMIR DOBILI NASLJEDNIKA: / Hoće li ovaj Brazilac odjenuti dres Vatrenih? Evo što on na to kaže

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Za Vatrene su igrača dva Brazilca, hoće li i treći?

26.4.2019.
9:28
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Brazilski nogometaš Jairo de Macedo da Silva jedan je od najzaslužnijih za odlične rezultate Hajduka u proljetnom dijelu sezone. On se u prvoj sezoni na Poljudu bori za titulu najboljega strijelca Lige. Kako sam kaže nakon devet mjeseci u Splitu sve se više osjeća kao kod kuće.

"Naučio sam nekoliko riječi. Većinom ružne pa ih sada ne smijem reći. Ali znam reći: "Dobar dan, dobro jutro, druga – kada hoću da promijene stranu, napadač, obrana", rekao je u razgovoru za RTL. Krilni napadač ove sezone zabilo 11 golova i tri ga dijele od titule najboljega strijelca. Pet golova postigao je u posljednjih osam utakmica te je nezamjenjiv u momčadi Siniše Oreščanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borba za naslove

"Nema tajne. Ustrajnost je riječ koju bih izabrao. Jer ustrajnost je sve u nogometu. Ako izgubimo jednu utakmicu, da još uvijek igramo na isti način. Ovo je velik klub i uvijek se moramo boriti za naslove. To mora biti glavni cilj i za klub i za igrače", izjavio je i izrazio nadu da će hajduk doći do drugog mjesta.

Pojavile su se priče da bi možda mogao krenuti stopama Da Silve ili Sammira, Brazilaca koji su kroz HNL došli i do hrvatskog dresa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Croatia's Eduardo Da Silva (22) celebrates scoring against Bosnia and Herzegovina during their international friendly football match, played in Sarajevo, on 22 August, 2007. Croatia defeated Bosnia 5-3. AFP PHOTO / ELVIS BARUKCIC (Photo by ELVIS BARUKCIC / AFP)

Hvali Dudua

"Bolje poznajem Eduarda da Silvu jer je najpoznatiji. Napravio je velike stvari i za klub i za reprezentaciju. Ali njegov slučaj jedan je u milijun. Ne razmišljam o tome, Hrvatska ima sjajne igrače. Kada bih razmišljao o tome, bio bih arogantan", kaže.

Za kraj je rekao kako mu je Split je jako lijep grad i da ga podsjeća me na Rio zbog vremena i plaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo